Bogdan Tomoiaga: PSD a lansat programul pentru tineri

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

bogdan-tomoiaga1In prezent, unul din cinci tineri cu varsta intre 15 si 24 de ani nu are loc de munca, nu urmeaza vreun program de pregatire profesionala si nu este inscris intr-un program de educatie. Aproape 400 de mii de tineri au asteptat de la Guvernul ZERO solutii la problemele lor. Nu au primit nimic; in schimb, li se cere din nou votul printr-un program de ura. Tinerii sunt invatati sa urasca politic.

Acest program de ura este unul din cele mai nocive actiuni politico-electorale care au fost folosite, in Romania, in ultimii 26 de ani. PSD vrea sa ofere tinerilor un viitor in tara si perspectiva de a fi parte a clasei de mijloc. PSD este un partid deschis catre tineri. 40% din numarul celor inscrisi pe listele electorale ale PSD sunt tineri, un procent record, a aratat Bogdan Tomoiaga, candidat PSD Maramures pentru Camera Deputatilor.

Ca masuri concrete, PSD ofera sprijin pentru cariera si profesie in cazul tinerilor. Astfel, se asigura posibilitatea contractarii unui credit garantat de stat in proportie de 80%, in valoare de 40.000 de lei (pentru cursuri, chirii, achitarea unui avans pentru achizitionarea unei locuinte), a carui dobanda va fi subventionata integral de stat. Totodata, asigurarea a 75% din cheltuielile cu chiria si utilitatile suportate de tineri care se relocheaza la mai mult de 50 de km departare de domiciliul stabil in cautarea unei slujbe.

PSD doreste eliminarea contributiei de somaj, precum si a contributiilor pentru concedii, creante salariale si risc la accidente in cazul tinerilor angajati”, a declarat consilierul judetean Bogdan Tomoiaga, candidat PSD Maramures pentru Camera Deputatilor.

Venituri mai mari, taxe si impozite mici

PSD propune eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii cu salarii medii sub 2.000 de lei pe luna. ”De la 1 ianuarie 2018, propunem ca pentru toti medicii, indiferent de salariu si pentru cei care lucreaza in IT, sa fie eliminat impozitul pe venit, care in prezent e de 16%. PSD va duce la scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru tinerii cu salarii de peste 2.000 de lei pe luna, precum si eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii care au un PFA si care inregistreaza venituri independente nete anuale mai mici de 24.000 de lei.

Programul PSD pentru tineri prevede si eliminarea obligatiei de achitare a CAS-ului si CASS-ului pentru tinerii care desfasoara activitati independente, concomitent cu cresterea salariului minim brut la 1.400 de lei in 2017, urmand ca acesta sa creasca progresiv la 1.510 lei in 2018, 1.625 lei in 2019 si la 1.750 in 2020. Totodata, vom scadea TVA-ul de la 20% la 18%.

In ceea ce priveste accesul la locuinte al tinerelor familii, se va acorda o subventie de 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil, parte a unei familii cu venituri de sub 5.000 de lei pe luna. TVA-ul pentru vanzarea/cumpararea de locuinte va fi eliminat incepand cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pentru transferul de proprietati va fi eliminat pentru sume mai mici de 450.000 lei, iar pentru sumele mai mari de 450.000 lei, acesta ar urma sa fie de 3% de la 1 martie 2017.

Acestea sunt principalele masuri pe care PSD le va lua pentru tineri nu peste 10 ani, nu peste 3 ani, ci imediat ce va ajunge la guvernare”, a declarat Bogdan Tomoiaga, candidat PSD pentru Parlamentul Romaniei la alegerile din 11 decembrie 2016.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2