Bolivia va construi un muzeu subacvatic in lacul Titicaca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul bolivian va construi un muzeu subacvatic pe fundul lacului Titicaca, in cadrul unui proiect estimat la 10 milioane de dolari, dupa descoperirea recenta a mii de piese arheologice in strafundurile acestuia, a anuntat marti ministrul Culturii, potrivit AFP, informeaza AGERPRES.

”Este vorba despre un complex turistic si despre un centru de cercetari arheologice, geologice si biologice, o initiativa unica in lume”, a afirmat ministrul Culturii, Wilma Alanoca, dupa ce a oferit informatii despre structura viitorului muzeu, proiectata de agentia de dezvoltare belgiana Enabel, partenera in cadrul proiectului.

Regiunea lacului Titicaca, care se intinde pe o suprafata de 8.562 de kilometri patrati intre Bolivia si Peru, a fost leaganul mai multor culturi care au prosperat inainte de perioada coloniala.

Cele mai recente descoperiri, facute anul trecut, au scos la lumina aproape 10.000 de piese arheologice, printre care artefacte fabricate din os, ceramica sau metal precum si oseminte umane si animale sau instrumente folosite la prepararea hranei, datand din epoca civilizatiilor antice pre-tiwanakota, tiwanakota si incasa.

In prezent, se poarta negocieri cu trezoreria boliviana pentru a asigura finantarea constructiei muzeului, cu un cost care ”se ridica la 10 milioane de dolari”, a precizat Wilma Alanoca, adaugand ca UNESCO si Belgia vor participa la investitie in limita a doua milioane de dolari.

Muzeul va fi construit in apropierea orasului San Pedro de Tiquina, situat la aproximativ 100 de kilometri de capitala administrativa a tarii, La Paz.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2