BOMBA IN PNL: 31 de filiale cer convocarea de urgenta a Consiliului National Extraordinar pentru discutarea activitatii conducerii

PNL

Ultima sansa irosita de Orban, si anume motiunea de cenzura, a aruncat partidul in derizoriu. PNL a devenit, prin seful sau, tinta favorita a ironiilor politice, de la Victor Ponta la Kelemen Hunor, si de la Calin Popescu Tariceanu la Liviu Dragnea.

Disperarea liberalilor vine in contextul lipsei de perspectiva a partidului in a fi alternativa reala la PSD, a putea coaliza opozitia si a accede la putere.

Mai mult, scaderea in sondaje este dublata si de revolta primarilor dezamagiti de hotararile Centrului.

Rand pe rand, demisii rasunatoare, precum Ilie Bolojan sau Florin Roman, sau plecari spre ALDE, precum ale unor foarte vechi liberali, ca Popa sau Nicoara, au incins spiritele din partid.

Greii PNL, mai mult sau mai putini vizibili, ne -au vorbit despre dezamagirea crunta a filialelor privind incapacitatea de negociere a celui pe care l-au ales in fruntea lor.

“Niciodata din 1990 si pana azi, nu s-a pomenit ca timp de un an, sa ratezi 4 sanse de a intra la guvernare: 2 momente cand trebuia doar sa propuna un premier, si 2 motiuni de cenzura, cand trebuia sa coaguleze in jurul sau toti opozantii lui Dragnea, de peste tot. Este rusinos pentru cel mai vechi partid al tarii, un partid care a contat enorm in istoria Romaniei, sa devina tinta glumelor din politica, simbolul neputintei si al superficialitatii” argumenteaza unul dintre cei mai vechi parlamentari PNL iminenta debarcare a sefului din Modrogan 1.

Un sef de filiala ardeleana este revoltat: “Echipa tehnocrata a lui Orban este formata din oamenii lui Ciolos, iar asta se vede. Danca, Violeta Alexandru si altii au fost demnitari in guvernul lui Dacian, pe care noi l-am sprijinit atat, iar rezultatele s-au vazut. Mi-e jena de comportamentul tip USR, de mitinguri cu 80 de persoane, de lozinci sforaitoare, la finalul carora ne ridiculizeaza, pe buna dreptate, Hunor.”

Se pare ca nici perceptia de la nivel local nu e mai buna: “La mine in judet, PSD are aproape trei sferturi din primarii de comune, iar pe restul, in loc sa ii tinem aproape, macar sa vada ca luptam pentru ei, in indepartam prin gesturi ca decizia din BEx cu pensiile primarilor. Poate Ludovic nu stie, dar in tara nu existi fara primari” acuza un presedinte de organizatie din Sud.

Mai multe pe stiripesurse.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1