Bombardamentele s-au intensificat la Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bombardamentele s-au intensificat miercuri la Donetk, bastion al separatistilor prorusi in estul Ucrainei, au relatat corespondentii AFP citati de Agerpres.

Mult mai intense decat in ultimele zile, tirurile, care au inceput dimineata devreme, par sa plece dinspre oras in directia aeroportului, controlat de trupele ucrainene.

Consiliul municipal din Donetk a indicat ca tiruri si explozii se aud in toate cartierele orasului, conform Ria Novosti.

Rebelii incearca de mai mult timp sa preia controlul aeroportului, situat in afara orasului, dar pana acum fara succes.

Actuala recrudescenta a tensiunilor in Donbas are drept cauza refuzul separatistilor de a respecta acordurile de la Minsk (din septembrie), a declarat presedintele ucrainean Petro Porosenko, intr-o discutie telefonica purtata cu cancelarul german Angela Merkel, potrivit agentiei ruse de presa mentionate.

Presedintele ‘Porosenko considera ca recentele evenimente demonstreaza refuzul de facto de a pune in aplicare acordurile de la Minsk de catre reprezentanti ai asa-numitelor ‘republici populare’ Lugansk si Donetk, precum si absenta progreselor in realizarea acestor acorduri cu Rusia’, indica serviciul de presa al presedintiei de la Kiev.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2