Boris Johnson: Marea Britanie: Brexitul reprezinta o “enorma oportunitate economica”

PNL

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat sambata ca Brexitul reprezinta o “enorma oportunitate economica”, desi a fost tratat de predecesoarea sa Theresa May ca un “eveniment climatic ostil”, relateaza France Presse, informeaza AGERPRES.

“Iesirea din Uniunea Europeana este o enorma oportunitate economica de a face lucrurile care nu ni s-au permis niciodata sa le facem de zeci de ani”, a spus noul prim-ministru.

Intr-un discurs rostit la Manchester (nord-vest), unde a venit sa promita noi investitii in regiunile care au votat pentru Brexit la referendumul din 2016, Boris Johnson a asigurat ca va intensifica negocierile asupra acordurilor comerciale post-Brexit si va crea porturi libere pentru stimularea economiei.

“Cand oamenii au votat sa paraseasca Uniunea Europeana, au votat nu numai impotriva Bruxellesului, ci si impotriva Londrei”, a notat el.

Boris Johnson, care a prezentat in acest discurs prioritatile sale pentru tara, a promis ca va acorda mai multe puteri comunitatilor locale si va consolida infrastructura de telecomunicatii si transport.

“Recapatarea controlului nu inseamna doar ca Westminster (sediul parlamentului britanic n.r.) isi va recastiga suveranitatea asupra UE, dar inseamna si ca satele, orasele si comitatele noastre vor deveni mai autonome”, a adaugat el.

Intrebat despre negocierile legate de Brexit, Boris Johnson a declarat ca este gata sa se angajeze cu partenerii din UE, dar numai daca “backstop”-ul – o clauza de salvgardare menita sa evite reaparitia unei granite fizice intre Irlanda, membru al UE, si Irlanda de Nord, britanica – este eliminat din acordul de “divort” incheiat de Theresa May.

“Nu o putem face atat timp cat acest +backstop+ antidemocratic, care incearca sa ne imparta tara, sa divizeze Regatul Unit, ramane in vigoare. Trebuie sa il eliminam si apoi putem merge mai departe”, a insistat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1