Boris Johnson: Marea Britanie va iesi din UE la 31 octombrie fara a invoca ”niciun fel de scuze”

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana la 31 octombrie fara a invoca “niciun fel de scuze”, a declarat miercuri noul premier britanic Boris Johnson in fata resedintei de pe Downing Street 10, la putin timp dupa ce a fost investit oficial prim-ministru de regina Elisabeta a II-a, relateaza Reuters, AFP si dpa, informeaza AGERPRES.

Johnson, unul dintre sustinatorii vocali ai Brexitului, a spus ca va incheia “un nou acord, un acord mai bun” cu Uniunea Europeana, “bazat pe liber schimb”.

“Oamenii care pariaza impotriva Marii Britanii isi vor pierde camasile de pe ei pentru ca vom restabili increderea in democratie si vom indeplini promisiunile repetate ale parlamentului catre popor si vom iesi din UE pe 31 octombrie, fara a invoca niciun fel de scuze”, a subliniat el.

Fostul primar al Londrei si ministru de externe a repetat ca daca acest lucru va trebui sa se faca cu pretul unei iesiri fara acord, atunci tara lui va fi gata.

“Este vital sa ne pregatim pentru posibilitatea redusa ca Bruxellesul sa refuze sa mai negocieze si sa fim fortati sa iesim fara acord, nu pentru ca vrem acest rezultat ci pentru ca este de bun simt sa ne pregatim”, a adaugat cel care a fost unul dintre principalii promotori ai votului pro-Brexit inaintea referendumului din iunie 2016.

El a precizat ca, desi va forma “o mare echipa de femei si barbati”, isi va asuma personal responsabilitatea pentru schimbarea pe care doreste sa o vada.

El a adus un omagiu “curajului si rabdarii” predecesoarei sale Theresa May, dar a spus ca, in pofida tuturor eforturilor ei, “a devenit clar ca exista pesimisti acasa si peste hotare care cred ca dupa trei ani de indecizie aceasta tara a devenit o prizoniera a disputelor vechi din 2016 si ca in aceasta casa a democratiei suntem incapabili sa onoram un mandat democratic”.

“Stau astazi in fata dvs pentru a va spune voua, poporului britanic, ca acei critici se insala”, a mai spus el.

De asemenea, el s-a declarat “convins” ca ar putea obtine un acord care sa nu includa controale la frontiera irlandeza, dar nici “plasa de siguranta antidemocratica”.

“Plasa de siguranta” sau “backstop” este un mecanism prevazut de acordul de divort incheiat de Theresa May cu Bruxellesul dar respins de trei ori de deputatii britanici care permite evitarea unei frontiere fizice intre provincia britanica Irlanda de Nord si vecina sa Republica Irlanda dupa Brexit.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1