Boris Johnson spune ca nu va demisiona pentru a evita sa ceara o amanare a Brexit-ului

PNL

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat ca nu va demisiona pentru a evita sa fie obligat sa solicite Uniunii Europene o amanare a Brexit-ului dincolo de 31 octombrie, data prevazuta pentru iesirea Marea Britanii din blocul comunitar, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Intrebat intr-un interviu acordat duminica BBC daca va demisiona pentru a nu fi nevoit sa ceara o amanare, Boris Johnson a raspuns: ‘Nu, mi-am asumat sa condus partidul si tara mea intr-un moment dificil si voi continua sa fac asta. Cred ca este responsabilitatea mea sa fac asta’.

Boris Johnson a promis ca va scoate Regatul Unit din UE cu sau fara un acord, chiar daca parlamentul a votat o lege care ii cere sa solicite o noua amanare a datei Brexit-ului in absenta unui acord validat de legislativ.

Seful guvernului a declarat ca mai degraba ar ‘zacea mort intr-un sant’ decat sa ceara amanarea iesirii din UE.

Tot intr-o interventie duminica la BBC, o purtatoare de cuvant a laburistilor a afirmat ca partidul sau trebuie sa asigure mai intai ca riscul unei retrageri fara acord din UE este evitat, inainte de a lua un considerare orice plan de rasturnare de la putere a lui Boris Johnson.

La intrebarea daca Partidul Laburist are in plan sa convoace un vot de neincredere in premier, purtatoarea de cuvant pe probleme de educatie, Angela Rayner, a spus: ‘Vrem sa ne asiguram ca eliminam posibilitatea unei retrageri fara acord, inainte de a face orice altceva’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1