BORȘA – 1000 de euro promiși unui polițist pentru a închide ochii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În urma activităţilor specifice realizate de poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de o persoană fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, aceasta urmând a fi prezentată azi, 05.05.2022 Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, în fapt, la data de 28 aprilie 2022, „un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Poliţia oraşului Borşa a apelat linia Call Center 0800.806.806 a Direcţiei Generale Anticorupţie, sesizând faptul că un conducător auto pe care îl depistase în urmă cu scurt timp conducând sub influenţa băuturilor alcoolice un autoturism pe un drum public din oraşul Borşa, judeţul Maramureş, i-a promis că îi va oferi o sumă de bani, solicitându-i în schimb poliţistului să nu dispună măsurile legale subsumate angajării răspunderii penale”.

„Poliţistul a refuzat oferta celui în cauză şi a formulat şi adresat un denunţ către Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş. Până în prezent, din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei 28-29 aprilie 2022, inculpatul i-a promis poliţistului că îi va oferi o sumă de bani având un cuantum total de 1.000 euro (din care i-a oferit suma de 400 euro, la data de 29.04.2022, când poliţiştii anticorupţie ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş au realizat constatarea în flagrant a infracţiunii) în legătură cu îndeplinirea de către funcţionarul M.A.I. a unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv pentru a încheia actele de constatare a infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, pe numele unei alte persoane. Ofiţerii anticorupţie au beneficiat de sprijin din partea I.G.P.R. – Direcţia de Operaţiuni Speciale”, precizează autoritățile.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole