Borșa așteaptă mai mulți turiști în această iarnă. Ce se întâmplă cu pârtia olimpică

Reclame home 1
Reclame home 1

Odată cu apropierea sezonului de iarnă, pasionații de schi, dar și alți turiști sunt așteptați în număr mare la Borșa, mai ales că pârtia olimpică va fi dată în folosință pe toată lungimea ei.

”Cu siguranță ne așteptăm la mai mulți turiști, dăm în folosință toată pârtia și avem două variante de pârtii”, spun, pentru ZiarMM, reprezentanții pârtiei olimpice din Borșa

Domeniul schiabil este situat în Complexul Turistic, pe versantul nordic al Munților Rodnei. Dispune de instalație de transport pe cablu tip telegondolă cu o lungime de 2,6 km, cu o capacitate de 1800 de persoane pe oră, 56 de gondole cu 8 locuri. Pârtia de schi este dotată cu instalație de zăpadă artificială cu 33 de tunuri de zăpadă, instalație nocturnă cu 57 de stâlpi și două mașini de bătut zăpada, de clasă mare, cu troliu. Lacul de acumulare pentru producerea zăpezii artificiale are un volum de 22.100 mc, timpul de înzăpezire a pârtiei fiind de 72 de ore pentru un strat de 50 cm, astfel putem asigura garanția zăpezii pe pârtie cel puțin 4 luni pe an.

Telegondola deservește două pârtii de dificultăți diferite, una de aproximativ 3 km lungime categorie roșie și încă una de 3 km categorie albastră. Diferența de altitudine între stația plecare (847m) și stația sosire (1633m) este de 786, cu o lățime medie de 60 m. Un element de noutate în traseul telegondolei îl reprezintă stația intermediară, care este singura de acest gen din țară, turiștii putând să opteze pentru schiatul doar de la jumătatea distanței.

Astfel, această stație intermediară permite schiul fracționat între cele două părţi ale pârtiei, zona de sus de la 1308 m altitudine până la 1633 m, și zona inferioară, de la 847 m la 1308 m altitudine. În cadrul fiecărei pârtii, turiștii au la dispoziție spații amenajate pentru servirea mesei sau a băuturilor calde, precum și zone de unde pot închiria echipamente de schi, dar și snowboarduri și săniuțe, pentru o distracție pe cinste! Pentru cei ce doresc să descopere tainele schiatului sau să își dezvolte tehnica, în stațiune găsiți asistență de specialitate sub atenta îndrumare a unui monitor de schi sau snowboard atestat, pentru toate categoriile de vârstă.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole