Borsa va avea cea mai lunga partie olimpica de schi din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Proiectul construirii unei partii olimpice de schi care va fi cea mai lunga din Romania, a fost relansat de Primaria Borsa, fiind o investitie estimata la 10 milioane de euro. Pe partie vor putea fi organizate competitii nationale si internationale, transmite MEDIAFAX.

Primarul Sorin Timis a declarat ca proiectul prevede, pe langa pista de schi, o instalatie de transport pe cablu de tip telegondola, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe ora, tunuri de zapada, instalatie de nocturna si lac de acumulare pentru alimentarea tunurilor de zapada.

„Prima baza a construirii unei piste olimpice de schi s-a pus in anii 1940 cand, la Borsa, membrii unui club sportiv au inceput construirea unei statiuni turistice pentru sporturi de iarna, urmand sa gazduiasca Olimpiada de Iarna din 1948. Proiectul a fost abandonat din cauza razboiului si s-a reluat, ulterior, de mai multe ori, atat de autoritatile comuniste in anii 1960, cat si dupa anii 2000, dar au fost intampinate diverse probleme.

Primaria Borsa reporneste acum investitia care inseamna instalatie de transport pe cablu de tip telegondola, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe ora, si o partie olimpica de schi cu o lungime de 2.800 de metri, cea mai lunga din Romania, dotata cu tunuri de zapada, instalatie de nocturna si lac de acumulare pentru alimentarea tunurilor de zapada. Investitia este estimata la 10 milioane de euro”, a spus Timis.

Edilul din Borsa a subliniat ca proiectul va fi depus integral la Ministerul Turismului dupa 15 februarie urmand sa treaca prin analize si avizari astfel incat in primavara sa fie semnat contractul de finantare.

Mai multe pe MEDIAFAX

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Doru duceac

    Felicitări. Administrației locale Borsa, și primarului. Sa dea DOMNUL. sa se termine acea partie olimpică numită ȘI. , IN 1984 am autorizat execuția acelei pârtii . După aprobarea in BE al primăriei Borșa. Aveam investiția de telecabina din spatele cabanei stibina până în vf puzdrele. Deodată mi sa furat investitia de Brașov, pt babele- Ialomicioara. Acum abandonată. Astfel pârtia nu s-a mai realizat..Când am plecat din primăria Borsa in 1989. Am lăsat proiectul pârtiei in dulap. Trebuia doar transportul pe cablu. SUCCES !!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2