Bosch va plati 300 de milioane de dolari pentru a scapa de procesul intentat de clientii VW din SUA

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

ciocan-judecatorFurnizorul german de piese auto Robert Bosch GmbH ar urma sa ajunga la un acord in procesul intentat de proprietarii vehiculelor poluante Volkswagen din SUA, pentru mai mult de 300 de milioane de dolari, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, informeaza AGERPRES.

Bosch, cel mai mare furnizor de piese auto din lume, produce un program de management al motoarelor diesel folosit de principalii producatori auto, inclusiv VW. Anul trecut, Bosch a recunoscut ca a livrat componente (asa numitele sisteme de injectii common rail) pentru masinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate in SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Proprietarii de masini cu motoare diesel au dat in judecata Bosch in 2015, sustinand ca firma ar fi ajutat la executarea softului care a permis VW sa incalce reglementarile privind emisiile si au sustinut ca Bosch a fost ”un participant activ si informat” in schema indelungata a celor de la Volkswagen. Un purtator de cuvant al Bosch a refuzat sa comenteze informatia.

Grupul auto german este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor dar nu si in timpul operatiunilor normale. Din acest motiv, nivelul poluarii era mai ridicat, sustine Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA).

In Romania, la Blaj, Bosch a inaugurat in 2007 doua unitati de productie pentru tehnica liniara si o unitate de productie in domeniul auto. In 2014, a fost inaugurat si un centru de dezvoltare si cercetare pentru tehnologia auto. La Blaj, compania are 1.200 de angajati, la care se vor adauga alti 300, iar pana in 2020 firma doreste sa ajunga la 2.000 de salariati. Pe plan global, Bosch are peste 300.000 de angajati si 350 de filiale in mai mult de 50 de tari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2