Bradley Cooper a primit doua nominalizari la premiile Sindicatului Regizorilor Americani


Bradley Cooper (“A Star Is Born”), Alfonso Cuaron (“Roma”), Peter Farrelly (“Green Book”), Spike Lee (“BlacKkKlansman”) si Adam McKay (“Vice”) se numara printre cineastii nominalizati marti la premiile Sindicatului Regizorilor Americani (Directors Guild of America, DGA), considerate un bun barometru pentru Oscaruri, informeaza DPA, titrat de Agerpres.

Printre absentele notabile de pe lista nominalizarilor figureaza mai multi regizori cunoscuti, care au semnat productii apreciate de critica, cum ar fi: Yorgos Lanthimos (“The Favorite”), Barry Jenkins (“If Beale Street Could Talk”) si Ryan Coogler (“Black Panther”).

De asemenea, grupul nominalizatilor din acest an nu include nicio femeie regizor. Anul trecut, Greta Gerwig (“Lady Bird”) a devenit doar a opta femeie care a primit o nominalizare la premiile DGA de la infiintarea acestor premii in 1948.

A Star Is Born

Nominalizarile la premiile DGA sunt de obicei un bun indicator pentru filmele regizorilor nominalizati in cursa pentru cel mai bun film la Oscaruri. De cand Academia a extins nominalizarile la aceasta categorie in 2009, singura data cand acestea nu au inclus o pelicula a unui regizor nominalizat la premiile DGA a fost in 2011, atunci cand votantii au neglijat filmul lui David Fincher “The Girl With the Dragon Tattoo”.

Pentru Lanthimos, Coogler, Jenkins sau altii, consolarea vine din faptul ca alegerile Academiei nu s-au suprapus complet cu cele ale DGA din 2010. In opt ani, Oscarurile si premiile DGA s-au suprapus la categoria “cel mai bun film” de 35 din 45 de ori.

Marti dimineata, Cooper a primit doua nominalizari din partea Sindicatului Regizorilor Americani, figurand si printre cineastii nominalizati pentru cel mai bun film de debut, alaturi de Bo Burnham (“Eighth Grade”), Carlos Lopez Estrada (“Blindspotting”), Matthew Heineman (“A Private War”) si Boots Riley (“Sorry to Bother You”).

Castigatorii premiilor DGA vor fi anuntati la 2 februarie, scrie Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1