Brandul german Volkswagen a raportat vanzari record de 6,24 milioane de vehicule, in 2018

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Brandul german Volkswagen a vandut anul trecut un numar record de automobile – 6,24 milioane – in pofida problemelor de livrare provocate de introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluarii (WLTP), dar a avertizat ca anul acesta se va confrunta cu dificultati majore, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Toti producatorii trebuie sa isi testeze vehiculele utilizand WLTP, inainte ca acestea sa fie puse in vanzare. Insa, noua procedura armonizata la nivel mondial de testare a vehiculelor usoare (WLTP), bazata pe date obtinute in conditii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, intarziind certificarea oficiala si vanzarile.

Desi inca se resimte dupa scandalul emisiilor din 2015 si confruntat cu reglementarile mai dure privind poluarea din Europa, VW incearca sa-si majoreze vanzarile si sa-si reduca costurile pentru a finanta o ambitioasa trecere la masini electrice si autonome.
In acelasi timp, disputele comerciale dintre SUA si China au provocat incertitudini pe piata auto globala.

“2019 va fi din nou un an in care ne vom confrunta cu dificultati majore, pe langa majorarea vanzarilor ne vom concentra si mai mult pe profitabilitate”, a afirmat directorul operational Ralf Brandstaetter.

Anul trecut, livrarile brandului VW au urcat cu 0,2% datorita majorarii cererii in America de Sud, SUA si Europa, care a compensat declinul din China. VW a vandut anul trecut aproximativ 50.000 de masini electrice si hibride, in crestere cu 13% fata de 2017.

Datele nu includ vanzarile brandurilor Audi, Porsche, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini si Seat, care sunt detinute de grupul Volkswagen.

Brandul VW si-a majorat anul trecut cota de piata in China dar vanzarile sale au scazut cu 2,1%.

Pana in 2023, grupul Volkswagen vrea sa investeasca peste 11 miliarde de euro in vehicule electrice si autonome, digitalizare si servicii de mobilitate.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *