Brandul Volkswagen va renunta la 30.000 de angajati pana in 2021

PNL

volkswagen-angajatiBrandul german Volkswagen si liderii sai de sindicat au fost de acord cu desfiintarea a 30.000 de locuri de munca pana in 2021, ca parte a planului de majorare a profitabilitatii si a concentrarii pe vehiculele electrice si autonome, au declarat pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, informeaza AGERPRES.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Cel mai mare producator european incearca sa reduca costurile la cea mai mare divizie a sa din Germania, unde costurile cu forta de munca sunt ridicate, avand nevoie de miliarde de euro pentru a plati amenzile legate de scandalul emisiilor. De asemenea, marja de profit ar urma sa creasca in anii urmatori, de la 2% estimata pentru acest an.

Brandul german VW ar urma sa realizeze economii anuale de 3,7 miliarde de euro (3,9 miliarde de dolari), care vor implica concedierea a 23.000 numai in Germania, sustin sursele.

Reprezentantii grupului german, care are 610.076 de angajati pe plan global, au refuzat sa comenteze informatia.

Liderii de sindicat au acceptat concedierile in schimbul angajamentului conducerii de a crea noi locuri de munca si de a investi in vehiculele electrice, in special la fabricile din Germania. In timp ce efectueaza concedieri, brandul VW va crea 9.000 de noi locuri de munca prin investitii in noi tehnologii, sustin sursele.

Acestea au adaugat ca un SUV electric va fi construit la fabrica din Wolfsburg si un vehicul electric mai mic — I.D. — va fi produs in orasul german Zwickau. Motoare electrice vor fi realizate in Kassel, iar VW va incepe producerea de baterii pentru vehicule electrice la Salzgitter.

Recent, publicatia germana Handelsblatt anuntat ca VW va renunta la 30.000 de locuri de munca pana in 2020, din care 10.000 de slujbe in afara Germaniei, in special in America de Nord si America de Sud.

Volkswagen a pus deoparte 17,8 miliarde de euro (19,8 miliarde de dolari) pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor pe plan global.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1