Brasov: Traseu turistic pentru promovarea mitului Dracula

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un traseu turistic special conceput pentru promovarea mitului Dracula, mai ales pentru turistii straini, a fost conceput de Asociatia pentru Promovarea Turismului Brasov, ca urmare a interesului existent pentru legenda contelui-vampir, a informat intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei, Christian Macedonschi, citat de Agerpres.

Acesta a precizat ca, in perioada 5-9 martie, a participat la Targul de Turism de la Berlin, unde a observat ca turistii straini sunt, in continuare, interesati de Dracula.

„Am distribuit la acest targ de turism 2000 de ziare cu titlul Dracula, 1000 in limba germana si 1000 in limba engleza, care s-au epuizat foarte repede. De aceea ne-am gandit sa promovam in urmatoarea perioada un traseu, pentru cei interesati sa descopere mai multe lucruri despre Dracula”, a afirmat Macedonschi.

Conform acestuia, traseul va incepe la Snagov — pentru ca acolo este inmormantat Vlad Tepes si continua cu Targoviste-Brasov-Sighisoara-Bistrita Nasaud-Pasul Bargaului, la intoarcere turistii urmand sa treaca prin Sibiu, Fagaras si Brasov.

„Vor primi informatii pe tot traseul, vor putea face fotografii tocmai pentru a face diferenta dintre Vlad Tepes si Dracula. Astept sa fiu contactat de agentiile de turism pentru a pune la punct mai multe amanunte despre acest traseu. De asemenea, cei care au vizitat standul Romaniei sunt interesati si de triunghiul Brasov-Sibiu-Sighisoara pentru a fi vizitat”, a adaugat Macedonschi.

Conform acestuia, reprezentantii unei mari case de film din Germania sunt interesati de bucataria romaneasca, din zona Transilvaniei, vrand sa o prezinte in cadrul emisiunii „Asa gust are lumea”, pentru televiziuni din Germania, Austria si Elvetia.

El a adaugat ca, potrivit statisticilor, judetul Brasov este al doilea dupa Bucuresti, ca numar de turisti straini care l-au vizitat anul trecut.

„Trebuie sa ne promovam mai mult, dar, cu regret o spun, la Targul de Turism de la Berlin, Romania nu a fost reprezentata cum trebuie. Au lipsit evenimentele culturale si nu prea am vazut camere de luat vederi pe la standul Romaniei. Poate au fost doar reprezentanti ai presei scrise, in timp ce la standul Poloniei erau chiar si medici stomatologi sau maseuri pentru a promova turismul medical”, a mai afirmat presedintele Asociatiei pentru Promovarea Turismului Brasov.

Christian Macedonschi a mai aratat ca participa la Targul de Turism de la Berlin din anul 2009 si crede ca este nevoie ca reprezentantii Ministerului Turismului sa promoveze mult mai agresiv Romania pentru ca strainii sunt interesati sa vada multe zone din tara.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole