Brazilia – Defrisarile s-au multiplicat de aproape patru ori in iulie fata de aceeasi luna a anului trecut

PNL

Fenomenul defrisarilor in Brazilia a crescut de aproape patru ori in iulie in comparatie cu aceeasi luna din 2018, potrivit cifrelor oficiale publicate marti, care confirma o realitate ingrijoratoare, insa pusa deseori sub semnul intrebarii de presedintele de extrema dreapta Jair Bolsonaro, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Institutul national pentru cercetari spatiale (INPE) din Brazilia, agentia guvernamentala responsabila pentru evaluarea defrisarilor din zona amazoniana, a raportat luna trecuta 2.254 kilometri patrati de zone defrisate din tara, comparativ cu 596,6 kilometri patrati, in iulie 2018, o crestere cu 278% intr-un an.

Cele mai recente date ale INPE au indicat o crestere cu 88% a defrisarilor in Brazilia in iunie in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut.

Zonele defrisate au atins 6.833 de kilometri patrati in ultimele 12 luni, in crestere cu 40%, potrivit aceluiasi organism.

Guvernul Bolsonaro l-a demis recent pe directorul INPE, Ricardo Galvao, acuzat ca ar fi furnizat cifre ”mincinoase” pentru a face ”jocul ONG”, noteaza AFP.

Pentru seful statului, un cunoscut climato-sceptic, datele care indica o crestere recenta a fenomenului defrisarilor ”nu corespund realitatii” si ”lezeaza imaginea Braziliei”.

Distrugerea padurii amazoniene de pe teritoriul Braziliei a atins in 2018 cel mai inalt nivel din ultimul deceniu, potrivit datelor guvernamentale publicate la sfarsitul anului trecut, principalele cauze fiind exploatarea forestiera ilegala, dupa cum a declarat la acea vreme ministrul mediului, Edson Duarte. Observatorul pentru clima din Brazilia, o retea de organizatii non-guvernamentale, a precizat intr-o declaratie separata ca aceasta crestere nu este surpinzatoare. In plus fata de exploatarile forestiere ilegale, sectorul materiilor prime, aflat in plina dezvoltare in Brazilia, contribuie la distrugerea padurilor odata cu eforturile fermierilor de a se extinde.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2