Brazilia: Materiale in valoare de 27 milioane de euro, furate de la o fabrica Samsung

Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 20 de barbati inarmati au jefuit o fabrica Samsung in orasul brazilian Campinas (statul Sao Paulo) si au furat 40.000 de aparate electronice evaluate la 80 milioane de reali (27 milioane de euro), a anuntat luni politia braziliana, informeaza AFP citata de Agerpres.

”Ancheta este in curs de desfasurare si politistii strang date”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei Campinas, un oras situat la circa 90 km de Sao Paulo.

Anchetatorii analizeaza imagini captate de camerele de supraveghere video de la fabrica pentru a afla eventuale piste referitoare la suspecti. Hotii, ”foarte profesionisti”, potrivit politiei, au sosit in zori in fabrica, dupa ce i-au luat ostatici pe paznici si 200 de angajati din sectorul de distributie.

Potrivit unor martori ce pot fi auziti pe site-ul de informatii G1 al televiziunii Globo, grupul, care purta insemne ale angajatilor fabricii, n-a fost agresiv, dar le-a cerut tuturor sa-si scoata bateria de la telefonul mobil pentru a nu mai putea suna.

Intrand in incinta fabricii, banda de hoti i-a luat ostatici pe agentii de securitate din sectorul de distributie, apoi pe paznicii de la poarte de intrare. ”Le-au luat armele si munitia si i-au lasat in posturile lor ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat”, a explicat pentru G1 locotenentul Vitor Chaves, de la politia militara.

Hotii au stat trei ore in fabrica. Ei dispuneau de informatii privilegiate, deoarece s-au dus direct acolo unde se aflau marfurile cele mai scumpe, potrivit martorilor. Au incarcat apoi materialele (telefoane, laptopuri, tablete etc.) estimate la 80 milioane de reali (27 milioane de euro) in sapte camioane pe care le adusesera si au plecat linistiti.

Samsung a indicat intr-un comunicat ca nimeni n-a fost ranit si ca intreprinderea coopereaza ”in totalitate” in ancheta politiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole