Breasla croitorilor din Baia Mare – O nouă expoziție temporară la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Din data de 25 iunie 2021, începând cu ora 11.00, vă învităm să vizitați o expoziție care prezintă un subiect interesant: croitoria. Din istoria croitoriei. Breasla croitorilor din Baia Mare

Expoziția ne va plimba prin culisele croitoriei, prezentând atât istoricul breslei croitorilor din Baia Mare și piesele din epoca medievală reprezentative păstrate în patrimoniul muzeal. Această incursiune în istoria croitoriei va cuprinde informații și obiecte variate legate de această meserie creativă: foarfeci, călcătoare de diverse tipuri și o gamă de mașini de cusut din secolele XIX-XX care surprind etapele de evoluție a cusutului mecanic.

Varietatea obiectelor aflate în patrimoniul muzeului nostru ne permite să facem o călătorie în istoria cusutului de-a lungul secolelor și să aflăm din crâmpeie de poveste cum a evoluat și s-a transformat în timp croitoria, dar și câteva imagini de secol XX cu băimăreni surprinși în fotografiile din Colecția Suba Zoltán.

Din cauza contextului epidemiologic, vernisajul expoziției va fi transmis în format video pe pagina de Facebook a muzeului, însă expoziția va putea fi vizitată de către cei interesați la sediul muzeului din Baia Mare (localizat pe strada Monetăriei nr. 1-3), pe o perioadă de mai multe săptămâni, începând cu 25 iunie 2021.
Vă așteptăm cu drag!

dr. Sorana Mișca – muzeograf și curator expoziție

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2