Bresle transilvanene. Istorie si simbol

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La initiativa dlui. dr. Constantin Bajenaru, cercetator stiintific al Muzeului Tarii Fagarasului „Valer Literat”, in data de 20 iunie 2017, la Cetatea Fagarasului, a fost deschisa expozitia „Bresle transilvanene. Istorie si simbol”.

La realizarea expozitiei, alaturi de institutia muzeala gazda, si-au adus contributia: Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National Brukenthal, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva si Muzeul de Istorie Sighisoara.

Expozitia este insotita de un catalog, in care sunt prezentate cele 94 de piese aflate in expunere, referitoare la activitatea breslelor transilvanene (lazi de breasla, statute, sigilii, table de convocare etc.), Facem mentiunea ca 39 de exponate fac parte din colectia Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures.

Pentru a trezi interesul maramuresenilor (si nu numai) care calatoresc spre litoralul romanesc si spre alte destinatii de vacanta, lansam invitatia de a vizita aceasta expozitie, deschisa la Cetatea Fagarasului, pana la sfarsitul lunii septembrie 2017. In acest fel, va veti bucura si de atmosfera de basm a uneia dintre cele mai bine conservate cetati feudale din Europa de Est, clasata, potrivit publicatiei americane „Huffington Post”, in top 10 al celor mai frumoase cetati si castele din lume.

Dr. Marius Campeanu

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2