Brevet Apple pentru un nou tip de baterie care prelungeste autonomia 

home camp2
home camp2
home camp2

appleCompania Apple a depus un brevet de inventie pentru dezvoltarea unei “pile de combustibil” pentru smartphone-uri, tablete si laptopuri, care ar permite utilizarea acestora pana la 7500 de cicluri de incarcare, informeaza zone-numerique.com citat de Agerpres.

Autonomia smartphone-urilor, tabletelor si a laptopurilor este o problema care revine adesea in actualitate. Multe produse si echipamente electronice utilizate in viata de zi cu zi pentru performantele lor sunt totusi de multe ori evitate din cauza slabei lor autonomii.

Apple va putea probabil sa remedieze acest neajuns prin dezvoltarea unei pile de combustibil care va putea spori autonomia produselor sale. Este un criteriu care a devenit esential pentru consumatori si este decisiv in alegerea unui produs.

Acest tip de baterie va permite livrarea unei tensiuni de doi volti si va asigura 7500 de cicluri de incarcare, fiind cu mult peste bateriile disponibile in prezent pe piata, care pot rezista aproximativ 1000 de cicluri de incarcare.

Apple a dezvoltat o tehnologie mai ecologica si care permite o crestere foarte mare a autonomiei produselor electronice. Dezvoltarea unor astfel de surse de alimentare ar putea reduce numarul de baterii active ceea ce va duce la un impact pozitiv asupra mediului, noteaza zone-numerique.com.

Brevetul de inventie publicat pe site-ul Biroului american de brevete descrie un “sistem de pile de combustibil care livreaza energia necesara unui computer portabil”.

Pilele de combustibil pot stoca energie fara sa fie un surplus de greutate sau de marime si au marele avantaj de a fi surse curate de energie. Multe aplicatii vor putea fi posibile cu acest tip de baterii pentru dispozitivele electronice precum laptopuri, tablete, smartphone-uri, dar si in transporturi, in industria aerospatiala si cea militara.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *