Brexit: Boris Johnson vrea vize accelerate pentru „cele mai bune creiere”

Reclame home 1
Reclame home 1

Noul premier britanic Boris Johnson a anuntat joi un proiect de acordare accelerata a vizelor pentru a atrage „cele mai bune creiere” si a permite Marii Britanii „sa continue sa fie o superputere stiintifica” dupa Brexit, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Programat pentru 31 octombrie, Brexitul ii ingrijoreaza pe cercetatorii care lucreaza in Marea Britanie, care isi pun intrebari in privinta continuarii lucrarilor finantate de Uniunea Europeana.

Potrivit proiectului dezvaluit de Johnson, si pe care doreste sa-l lanseze inca din acest an, mai multe piste vor fi studiate pentru a facilita acordarea de vize „celor mai buni oameni de stiinta din lume”.

Dispozitivul ar putea sa prevada si criterii care sa asigure aproape automat o viza sau sa anuleze plafonul pentru acordarea de vize pentru „talentele exceptionale” (2.000 de locuri in prezent), au anuntat serviciile sale intr-un comunicat.

„Vreau ca Marea Britanie sa continue sa fie o superputere stiintifica mondiala si, in contextul in care parasim UE, vom sustine stiinta si cercetarea si vom veghea ca, departe de a pierde, comunitatea stiintifica sa aiba sansa de a dezvolta si de a exporta inovarea noastra in lume”, a afirmat Boris Johnson, citat in acest comunicat.

Anuntul prim-ministrului „este poate un pas in directia cea buna, dar adevarul dur este ca Brexitul este o veste teribila pentru stiinta britanica”, a reactionat John Krebs, cercetator in zoologie la universitatea Oxford, intr-un comunicat.

„Stim ca oamenii de stiinta din UE au plecat deja, ca tinerii talentati au decis sa nu vina aici si ca oamenii de stiinta britanici au fost exclusi din proiecte europene din cauza Brexitului”, a subliniat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole