Brexit: Daca va castiga alegerile, Partidul Laburist va organiza un referendum in cel mult sase luni

home camp2
home camp2
home camp2

Partidul Laburist britanic, aflat in prezent in opozitie, va organiza un al doilea referendum privind Brexitul in termen de 6 luni dupa castigarea unor eventuale alegeri anticipate, a anuntat luni purtatorul de cuvant al formatiunii, sir Keir Starmer, citat de Reuters, informeaza AGERPRES.

”Un viitor guvern laburist va initia imediat procedura legislativa pentru un referendum si va organiza acel referendum in sase luni”, a spus Starmer in cadrul Congresului anual al Partidului Laburist, desfasurat la Brighton (sudul Angliei).

Pe de alta parte, delegatii Partidului Laburist au votat o declaratie in favoarea pozitiei liderului formatiunii, Jeremy Corbyn, cu privire la Brexit.

Acest sprijin a fost dat printr-un vot prin ridicare de maini.

Proiectul de declaratie a fost adoptat sambata de Comitetul executiv national al Partidului Laburist. Documentul prevede ca un guvern laburist ar “asigura un acord rational cu UE pentru iesirea din blocul comunitar, in termen de trei luni, iar in termen de sase luni (de la castigarea unor alegeri anticipate, n.red.) il va pune in fata oamenilor, in cadrul unui referendum, alaturi de optiunea de a ramane” in Uniunea Europeana.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *