Brexit: Lira sterlina creste, actiunile europene se apreciaza

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

lira sterlinaLira sterlina a cunoscut luni cea mai semnificativa apreciere din 2008 si pana in prezent, actiunile europene sunt la cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni in timp ce pretul aurului a scazut la cel mai mic nivel din ultima luna dupa aparitia ultimelor sondaje potrivit carora campania pentru ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana castiga teren, transmite Bloomberg, informeaza AGERPRES.

Aprecierea lirei sterline a debutat vineri, “iar sondajele realizate in week-end au ajutat aceasta evolutie chiar daca indica inca 50:50”, a explicat Stuart Bennett, seful Departamentului Strategie pentru grupul celor 10 monede, de la Banca Santander din Londra. Lira sterlina “poate scadea semnificativ daca urmatoarele sondaje indica iesirea (Marii Britanii din UE — n.r.)”, a aratat sursa citata.

Pretul aurului a coborat la cel mai redus nivel din ultima luna in conditiile in care sondajele indica faptul ca votantii vor inclina catre ramanerea in UE iar acest fapt scade cererea pentru investitii de refugiu. Pretul aurului cu livrare imediata a pierdut 1,4 procente, ajungand la 1.280 dolari/uncie, cea mai mare scadere zilnica din 24 mai pana in prezent, si se tranzactiona, luni dimineata, la 1.284 dolari/uncie la Londra, potrivit Bloomberg.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *