Brexit: Londra indeamna Uniunea Europeana sa tina cont de noua configuratie a Parlamentului European

PNL

Guvernul premierului britanic Boris Johnson a cerut sambata conducerii Uniunii Europene sa accepte o renegociere a acordului privind Brexitul, deoarece “realitatile politice s-au schimbat” dupa alegerile din luna mai care au modificat configuratia Parlamentului european, informeaza duminica AFP, transmite AGERPRES.

“Realitatile politice s-au schimbat” comparativ cu noiembrie 2018, cand un acord asupra Brexitului a fost semnat de fostul premier Theresa May si UE, scrie ministrul britanic pentru Brexit Steve Barclay intr-un articol aparut in publicatia Mail on Sunday.

“De la convenirea acordului, s-au reinnoit 61% din deputatii europeni din toate tarile UE. O schimbare atat de profunda ilustreaza necesitatea unei schimbari de abordare”, a motivat oficialul britanic.

Michel Barnier, comisarul european care a condus negocierile acordului, “trebuie sa-i indemne pe liderii europeni sa examineze acest aspect daca isi doresc, la randul lor, un acord care sa ii permita sa negocieze astfel incat sa gaseasca un numitor comun cu Regatul Unit. In caz contrar, nu va fi niciun acord”, a estimat Barclay.

Boris Johnson, care a preluat la sfarsitul lunii iulie functia de premier, a dat asigurari ca doreste ca Marea Britanie sa paraseasca UE cu acord, dar a respins termenii tratatului incheiat in 2018 si a avertizat ca Londra va parasi Uniunea pe 31 octombrie, cu sau fara acord.

De cealalta parte, Bruxelles-ul sustine ca va refuza sa renegocieze tratatul convenit la capatul a 17 luni de discutii dificile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1