Brexit: Seful diplomatiei germane avertizeaza Londra sa nu amane din nou iesirea din UE

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul de externe german Heiko Maas a avertizat marti Regatul Unit sa nu amane dupa finalul lunii octombrie decizia de a parasi Uniunea Europeana, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

”Ei vor trebui sa decida pana in octombrie ce vor sa faca. Nu poti lungi Brexit-ul timp de un deceniu”, a declarat Heiko Maas intr-un interviu publicat marti de Financial Times.

De asemenea, seful diplomatiei germane i-a avertizat pe liderii britanicii ca o noua amanare a iesirii tarii lor din Uniunea Europeana ar fi interpretata drept o pledoarie pentru a ramane in blocul comunitar.

Premierul britanic Theresa May a convenit joi seara cu liderii statelor din UE27 sa amane Brexit-ul cu sase luni, pana la 31 octombrie 2019, ragaz in care guvernul de la Londra va incerca sa ajunga la un acord cu opozitia laburista pentru adoptarea acordului de retragere, deja respins de trei ori de parlamentul britanic.

Cancelarul german Angela Merkel, la fel ca majoritatea sefilor de stat sau de guvern din UE, este favorabil unei amanari a Brexit-ului intre noua si 12 luni, dar presedintele francez Emmanuel Macron doreste un ragaz mai scurt si a cerut conditii stricte pentru britanici.

Ministrul Heiko Maas a adaugat ca spera ca parlamentul britanic sa aprobe inaintea alegerilor europene din 23-26 mai acordul de retragere negociat de premierul Theresa May cu Bruxellesul, denuntand absurdul situatiei in care se afla Regatul Unit: ”Ganditi-va la asta: spui ca vrei sa parasesti Europa si apoi organizezi alegeri pentru Parlamentul European”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole