Brexit: Seful diplomatiei letone sustine o amanare a iesirii Regatului Unit din UE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Seful diplomatiei letone Edgars Rinkevics a anuntat ca va incuraja guvernul tarii sale, inaintea Summitului Uniunii Europene din 21-22 martie, sa fie de acord cu o amanare a Brexit-ului, relateaza duminica Reuters, informeaza AGERPRES.

”Guvernul meu va dezbate aceasta chestiune martea viitoare, in pregatirea Consiliului European de joi si vineri. Ceea ce este important, desigur, este ca pana joi sa existe claritate din partea guvernului britanic”, a declarat Rinkevics pentru Sky News.

”Daca va exista o solicitare de amanare, eu personal as sfatui guvernul tarii mele sa voteze in Consiliul European pentru amanare, dar de asemenea avem nevoie de un plan foarte clar din partea Regatului Unit cu privire la cum vom proceda daca va fi o amanare pe termen lung”, a adaugat oficialul leton.
o
Parlamentul de la Londra a aprobat joi seara motiunea prin care guvernul condus de Theresa May cere o amanare a Brexitului dupa data de 29 martie, amanare care mai trebuie insa acceptata si de liderii europeni.

Motiunea, votat cu 412 voturi pentru si 202 impotriva, aminteste ca legislativul de la Londra a respins prin vot atat acordul convenit cu UE cat si optiunea unui Brexit fara acord, prin urmare guvernul va incerca sa obtina o extindere a perioadei de negociere a Brexitului.

In textul motiunii este mentionat ca daca pana pe 20 martie Camera Comunelor aproba un acord privind Brexitul, atunci executivul va solicita Uniunii Europene o scurta amanare a retragerii din UE, pana la 30 iunie, pentru ca in acest timp sa fie adoptata legislatia necesara iesirii din blocul comunitar. Daca impasul persista si nu se reuseste votarea unui acord pana pe 20 martie, atunci se va solicita Bruxellesului o amanare mai lunga a Brexitului. Orice amanare trebuie aprobata si de liderii europeni, care se reunesc pe 21-22 martie la Bruxelles.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2