Brexit: Theresa May incearca sa castige timp inaintea votului final in parlament

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prim-ministrul britanic Theresa May ar putea amana din nou votul final in parlament cu privire la acordul incheiat cu Uniunea Europeana, cu mai putin de trei luni inaintea datei de iesire a tarii din UE, transmite Reuters, citand publicatia Sunday Telegraph, informeaza AGERPRES.

Aceasta scrie ca asistentii Theresei May ar elabora un plan prin care aprobarea acordului de catre membrii parlamentului ar fi conditionata de concesii suplimentare din partea UE.

Potrivit publicatiei, masura ar fi menita sa contribuie la limitarea opozitiei in parlament la planul sefei guvernului, oferind in acelasi timp un timp suplimentar pentru continuarea negocierilor cu liderii UE.

Premierul Theresa May a decis sa amane votul din Camera Comunelor care trebuia sa aiba loc in decembrie, de teama ca acordul cu UE va fi respins, si a incercat sa obtina noi garantii de la ceilalti 27 de membri ai Uniunii, indeosebi in ce priveste asa-zisa „plasa de siguranta”, o masura prin care s-ar evita temporar o frontiera fizica intre Republica Irlanda si provincia britanica Irlanda de Nord.

Votul a fost reprogramat pentru saptamana care va incepe pe 14 ianuarie, fiind precedat de o dezbatere care va debuta saptamana viitoare.

Pe de alta parte, Theresa May si-a reinnoit avertismentele cu privire la posibilele consecinte ale respingerii planului sau de catre parlament. Ea a declarat, pentru Mail on Sunday, ca parlamentarii vor pune in pericol locuri de munca si democratia daca nu vor da curs rezultatului referendumului din 2016 privind iesirea tarii din UE.

Potrivit The Sunday Times, parlamentari inclusiv din randul conservatorilor vor incerca sa se opuna unui Brexit fara acord, propunand ca ministrul de finante sa nu mai dispuna de prerogative de finantare de urgenta daca legislativul nu va valida iesirea tarii din UE fara un acord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2