Brexit: UE considera propunerea premierului britanic Boris Johnson „netestata si revocabila”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Europeana a comunicat luni ca Regatul Unit trebuie sa propuna „o solutie aplicabila acum” pentru frontiera irlandeza, inaintea summitului Uniunii Europene de saptamana viitoare, nu aranjamente „netestate si revocabile”, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Mina Andreeva, purtatoare de cuvant a Comisiei, a aratat ca liderii UE au nevoie de timp pentru a se pregati in vederea reuniunii, dupa ce mai multi dintre ei au cerut Londrei sa isi faca cunoscute propunerile pana la sfarsitul saptamanii.

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat Comisiei, saptamana trecuta, ideea unei alternative la mecanismul de siguranta, pentru evitarea restabilirii unui regim strict al frontierei intre Irlanda de Nord, parte a Regatului Britanic, si Republica Irlanda, membra a UE. Printre altele, el a propus efectuarea unor controale fizice la o anumita distanta de frontiera, urmate de monitorizarea anumitor marfuri prin GPS.

Bruxellesul a apreciat ca sugestiile sunt inacceptabile in forma curenta, in timp ce Londra insista ca Uniunea trebuie sa faca acum un compromis si sa ofere in schimb unele concesii.

Discutiile au continuat luni, la cererea Regatului Unit. Secretarul britanic pentru Brexit, Steve Barclay, s-a intalnit la Bruxelles cu mai multi oficiali europeni, dar ambele parti par sa isi fi mentinut pozitiile, mentioneaza Reuters. O sursa britanica de la Bruxelles a declarat ca Londra a facut „o oferta mare si importanta”, dar acum Comisia Europeana trebuie sa dea dovada la randul sau de „dorinta de a ajunge la un compromis”; in caz contrar Regatul Unit se va retrage din UE fara un acord.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole