Brexit: Un patron doneaza un milion de lire sterline pentru un nou referendum

home camp2
home camp2
home camp2

Antreprenorul britanic Julian Dunkerton, co-fondator al brandului de imbracaminte Superdry, a declarat duminica ca sprijina financiar organizatia ”People’s Vote”, care militeaza pentru organizarea unui nou referendum privind Brexitul, informeaza France Presse, transmite AGERPRES.

Donatia se ridica la un milion de lire sterline (1,11 milioane de euro), a informat People’s Vote pe contul sau Twitter.

“Dau putin din banii mei pentru campania People’s Vote deoarece stiu ca avem o sansa reala sa schimbam cursul lucrurilor”, a explicat Dunkerton intr-un articol publicat pe site-ul Sunday Times.

“Oamenii sunt tot mai constienti de faptul ca Brexitul va fi un dezastru”, a adaugat el.

Acesti bani vor fi utilizati pentru a finanta ”una dintre cele mai detaliate operatiuni de ancheta publica realizate vreodata in cadrul unei campanii”, a declarat multimilionarul in varsta de 53 de ani.

Superdry, fondata in 2003, are 515 de magazine in 46 de tari, potrivit site-ului brandului listat la Bursa din Londra.

“Daca Brexitul ar fi avut loc cu 20 de ani in urma, marca Superdry nu ar fi avut niciodata succesul global pe care il are”, a estimat Julian Dunkerton. “Am fi avut probleme in gestionarea negocierilor vamale si tarifare”, a explicat el.

Ideea unui nou referendum cu privire la rezultatul final al negocierilor privind Brexitul castiga teren in Marea Britanie, la doi ani dupa referendumul din 23 iunie 2016, al carui rezultat a fost favorabil retragerii din Uniunea Europeana, si dupa tot atata timp de certuri guvernamentale si disensiuni parlamentare pe aceasta tema, scrie AFP.

Insa aceasta posibilitate este respinsa cu fermitate de guvernul prim-ministrului Theresa May, angajata in negocieri dificile cu Bruxellesul.

Se asteapta ca cele doua parti sa ajunga la un acord la summitul UE din octombrie pentru a putea organiza ”divortul”, programat pentru 29 martie 2019, dar temerile legate de absenta unui acord sunt in crestere.

Executivul britanic urmeaza sa inceapa sa publice joi o serie de note tehnice, indicand calea de urmat pentru cetateni si comunitatea de afaceri in cazul absentei unui acord.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *