Britanicii petrec aproape 50 de zile pe an conectati la internet

home camp2
home camp2
home camp2

Disponibilitatea internetului de mare viteza, site-urile de social media precum Facebook si utilizarea pe scara larga a telefoanelor inteligente sunt citate printre motivele principale pentru care adultii din Marea Britanie au petrecut anul trecut, in medie, aproape trei ore si cincisprezece minute pe zi online, cu 11 minute mai mult in comparatie cu anul 2017, conform unui studiu citat joi de Press Association. Astfel, rezulta ca britanicii petrec aproape 50 de zile pe an conectati la internet, informeaza AGERPRES.

Publicat in raportul ”Online Nation” al autoritatii de reglementare din domeniul comunicatiilor din Marea Britanie (OFCOM) studiul releva ca un utilizator YouTube petrece, in medie, douazeci si sapte de minute pe zi conectat la acest site. De asemenea, noua din zece utilizatori care acceseaza Facebook petrec zilnic douazeci si trei de minute pe acest site. Aceasta perioada este echivalenta cu sase zile pe an petrecuta pe fiecare dintre aceste site-uri.

Studiul a relevat de asemenea ca in ultimele douasprezece luni aproximativ un sfert dintre copii s-au confruntat cu fenomenul de ”cyberbullying” – hartuirea in mediul online – dar si cu cereri de prietenie nedorite si mesaje de la persoane necunoscute.

27% dintre copiii si adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani au declarat ca au primit cereri de prietenie nedorite si mesaje de la straini, iar 23% au indicat ca au fost afectati de hartuire, comportament abuziv sau amenintari. De asemenea aproape unul din zece (39%) a declarat ca a fost martor la limbaj ofensator in mediul online.

In total, 79% dintre cei 1.001 copii care au participat la studiul realizat de Ofcom si Biroul Comisarului pentru Informatii al Marii Britanii (ICO), au declarat ca s-au confruntat cu cel putin o experienta cu potential daunator in mediul online in ultimele douasprezece luni.

”Este vital ca tinerii utilizatori sa aiba posibilitatea de a culege roadele utilizarii internetului fara a fi expusi la suferinte inacceptabile”, a declarat Tony Stower, directorul pentru siguranta copiilor in mediul online din cadrul Societatii Nationale pentru Prevenirea Cruzimii fata de Copii (NSPCC) din Marea Britanie.

”Acest raport subliniaza cercetarea NSPCC care sustine un suport sporit si semnificativ pentru reglementarea platformelor social media. In mod vadit, in cazul in care tinerii utilizatori sunt lasati cu dispozitivele lor companiile din sectorul tehnologic nu ii vor proteja si, din nou, adresam Guvernului apelul de a introduce rapid noi legi solide, cu sanctiuni mai dure, pentru companiile de tehnologie care nu reusesc sa ii mentina pe copii in siguranta”, a completat Stower.

”Pentru majoritatea, aceste riscuri sunt inca depasite de avantajele imense ale internetului”, a declarat Yih-Choung Teh, director de strategie si cercetare la Ofcom.

“Iar in timp ce majoritatea utilizatorilor de internet prefera reguli mai stricte in anumite zone, in special pe site-urile de socializare, oamenii recunosc de asemenea importanta protejarii libertatii de exprimare – ceea ce reprezinta unul dintre punctele forte ale internetului”, a adaugat Yih-Choung Teh.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *