Britanicul Russ Mantle va atinge, joi, bariera de un milion de mile pe bicicleta la varsta de 82 ani

Britanicul Russ Mantle, un patimas al mersului pe bicicleta, va atinge joi bariera de un milion de mile pedalate in viata sa, o premiera pentru tara sa, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Joi, Mantle va scrie o pagina de istorie cand va atinge un milion de mile pedalati pe bicicleta dupa ce va parcurge distanta de cinci mile intre casa sa din Aldershot si cafeneaua Mutchett din Surrey.

Fostul functionar public si-a inregistrat meticulos toate distantele parcurse intr-un jurnal inca de cand a primit prima lui bicicleta, un Coventry Eagle, in 1952. El a facut scurte calatorii si in lume, participand la curse locale si a pedalat pe muntii din Europa si America.

“Am inceput ciclismul in 1951 si am inceput sa inregistrez distantele parcurse din 1952 si am continuat sa fac asta de atunci. In primii ani, mi se parea un lucru natural sa pedalez. Mi-a placut sa merg si in alte tari. Mi s-a parut firesc sa-mi inregistrez distantele parcurse, pentru ca asa face un ciclist”, a declarat Mantle pentru Daily Mail.

Cu varsta, britanicul nu mai poate pedala cat de mult ar dori, dar reuseste totusi in fiecare zi sa strabata in sa 25-30 de mile: ”In acest an am reusit sa fac cam 8.000 de mile, cea mai slaba performanta din totdeauna. In aceste zile fac 25 sau 30 mile pe zi, dar eram obisnuit sa parcurg mai mult. Starea mea fizica a fost grozava mereu, dar in ultimii trei ani s-a deteriorat”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1