British Airways preconizeaza o revenire la normal dupa o pana informatica uriasa

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Dupa trei zile de intarzieri si anulari, compania British Airways (BA) a preconizat o revenire la normal marti in ceea ce priveste decolarile de pe aeroportul Heathrow, cel mai important din Europa, informeaza AFP si Agerpres.

Compania, afectata de o uriasa pana informatica in timpul weekendului, a afirmat ca va mentine ‘totalitatea programului’ de zboruri ale sale prevazute marti de pe Heathrow si Gatwick, un alt mare aeroport londonez.

‘Sistemul nostru informatic este pe deplin functional si vom opera totalitatea programului pe Heathrow si Gatwick’, a subliniat BA intr-un comunicat. Insa ‘mai este de lucru’ pentru a putea sa restituim bagajele lipsa pasagerilor, a recunoscut compania britanica.

Luni, 27 de zboruri spre destinatii europene au trebuit din nou sa fie anulate. Weekend-ul a fost cu precadere haotic, cu zeci de mii de pasageri victime a sute de anulari de zboruri imbulzindu-se in halele aeroporturilor londoneze in cautare de informatii.

Compania British Airways a fost de asemenea acuzata marti ca a facturat cu pana la 62 de pence (subdiviziune a lirei sterline — n.r.) pe minut apelurile spre o linie telefonica de asistenta.

Directorul general Alex Cruz a declarat luni ca nu are intentia sa demisioneze si ca pana uriasa nu are nimic de-a face cu reducerea cheltuielilor.

La randul sau, sindicatul GMB a estimat ca problema ar fi putut fi evitata daca BA nu ar fi facut reduceri in randul informaticienilor sai in Marea Britanie si nu ar fi delocalizat locurile de munca in India.

Pana informatica survenita in plin weekend prelungit in Marea Britanie ar putea costa, potrivit unor estimari, pana la 100 de milioane de lire sterline (115 milioane de euro). BA a anuntat ca analizeaza cererile pentru rambursare ale clientilor sai care nu au putut calatori.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *