Bucuresti: Un copil de trei ani a murit dupa ce ar fi mancat shaorma

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB) a fost sesizat privind decesul unui copil de trei ani in urma unui stop cardiac, existand suspiciunea unei intoxicatii cu o substanta necunoscuta, si a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale, precum si a unei expertize toxicologice, informeaza, sambata, un comunicat al PTB, informeaza AGERPRES.

“In data de 16.05.2018, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a fost sesizat cu privire la faptul ca, in ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul National de Boli Infectioase ‘Prof. Dr. Matei Bals’ s-a produs decesul unui minor in varsta de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existand suspiciunea unei intoxicatii cu o substanta necunoscuta, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal. Sesizarea a fost formulata de catre Serviciul de Anatomie Patologica si Prosectura din cadrul Spitalului Clinic Colentina, in conditiile in care institutul in cauza nu detine un astfel de serviciu.

Drept urmare, in data de 16.05.2018, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus efectuarea autopsiei medico-legale de catre Institutul National de Medicina Legala ‘Mina Minovici’. Totodata, in cauza s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice cu privire la mai multe probe (aspirat gastric, sange, urina) puse la dispozitie de unitatea spitaliceasca, ridicate de la persoana decedata, respectiv de la parinti. Autopsia a fost realizata in data de 17.05.2018, urmand ca dupa efectuarea analizelor toxicologice sa fie stabilita cauza decesului”, releva sursa citata.

Potrivit PTB, in ceea ce priveste parintii minorului, in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca au fost diagnosticati pe 15 mai cu “toxiinfectie alimentara”, insa nu a fost necesara internarea in spital, la momentul actual starea de sanatate fiind ameliorata.

Distinct de sesizarea penala, au fost sesizate si alte institutii publice cu atributii in ceea ce priveste controlul calitatii produselor alimentare. Cercetarile sunt efectuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, in vederea stabilirii cu certitudine a circumstantelor in care s-a produs decesul, mai arata comunicatul PTB.

Potrivit unor surse, copilul ar fi decedat dupa ce ar fi mancat impreuna cu parintii shaorma la un fast-food din Bucuresti.

Primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare sunt negative in cazul copilului care a decedat dupa ce ar fi mancat dintr-o shaorma la un fast-food din Bucuresti, iar in urma controlului la unitatea respectiva nu s-au gasit deficiente atat de grave care sa conduca la o situatie de genul acesta, a declarat, sambata, pentru AGERPRES directorul DSVSA Bucuresti, Ovidiu Zvoristeanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2