Budai: Lunea viitoare incepe depunerea cererilor pentru acordarea voucherelor de 5.000 de euro persoanelor cu dizabilitati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat miercuri, la Braila, ca luni, 19 mai, cel tarziu, persoanele cu dizabilitati pot incepe sa depuna cererile pentru acordarea voucherelor de 5.000 de euro, care pot fi folosite pentru achizitionarea dispozitivelor si tehnologiilor asistive in vederea angajarii, informeaza AGERPRES.

„Programul este intrat in vigoare, sunt semnate contractele si este asigurat cadrul normativ. Lunea viitoare, cel tarziu, ar trebui ca primele persoane sa inceapa sa depuna cererile si sa incepem sa achizitionam dispozitivele. In cadrul acestei sume, persoanele cu dizabilitati isi vor putea achizitiona o proteza performanta, o tehnologie care consta intr-o camera de luat vederi, care se monteaza la ochelari pentru recunoastere faciala, recunoastere de obstacole, care pot incurca acea persoana nevazatoare”, a declarat Marius Budai.

Potrivit estimarii facute de ministrul Muncii, de acest voucher de 5.000 de euro ar putea beneficia cinci mii de persoane cu dizabilitati, care primesc, in prezent, servicii de informare si consiliere din partea agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca in vederea gasirii unui loc de munca.

„Masura principala este angajarea. Atunci cand depui o fisa de proiect undeva, ai anumiti coeficienti dati pe fiecare criteriu indeplinit. Nu am pus un procent foarte mare, fiind constienti de faptul ca totusi vorbim de niste persoane cu probleme de ordinul dizabilitatilor. Noi ne dorim foarte mult ca aceste persoane sa se angajeze, pentru ca isi cresc veniturile, noi nu le luam drepturile prevazute in certificatul de handicap. Mai important pentru noi este faptul ca avem o relatie in ambele sensuri, adica pe ei ii constientizam ca sunt necesari societatii si invers, societatea trebuie sa fie constienta ca avem nevoie de acesti oameni. Acesta este scopul principal de suflet al acestui proiect”, a completat Marius Budai.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2