Budai: Vom continua implementarea Legii salarizarii indiferent de dorintele unora sau altora

PNL

Legea salarizarii va continua sa fie implementata, indiferent de discutiile din spatiul public sau de dorintele unora sau altora, a declarat, marti, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, intr-o dezbatere de specialitate organizata de Comitetul Economic si Social European (CESE), informeaza AGERPRES.

“Am reusit, pentru prima data la Consiliul Uniunii Europene, ca trioul de presedintie Romania, Finlanda si Croatia sa asume acest lucru, adica egalitatea de gen si pe urmatoarele doua semestre europene. Ne mandrim cumva aici ca, in Romania, diferenta de remunerare dintre femei si barbati este cu mult sub media Uniunii Europene. Problema noastra, insa, este diferenta de plata intre angajatii din Romania si cei din tarile Uniunii mai dezvoltate. Practic, aici vedem impartirea intre capital si forta de munca.

Consider ca aici mai avem inca mult de lucru. La nivel de Uniune Europeana, procentul este urmatorul: cam 60% catre angajati, 40% catre angajatori, numai ca la noi e taman invers. La noi, insa, si randamentul muncii este mult peste media Uniunii Europene, iar asta spun cifrele Eurostat, nu sunt de la mine. Din punctul meu de vedere, resursele umane sunt cele mai importante, pentru ca, fara resursa umana, fara noi, oamenii, nimic nu se poate intampla pe Pamant, bineinteles cu ajutorul lui Dumnezeu.

Vom continua implementarea Legii salarizarii, nu renuntam la acest lucru, indiferent de discutiile din spatiul public sau de dorintele unora sau altora. Noi ne vedem de drumul nostru”, a mentionat Budai.

Ministrul de resort a adaugat, totodata, ca, in privinta Legii dialogului social, “suntem intr-un impas”.

“Noi, ca si Guvern, am vrut sa lasam cumva partile sa se inteleaga, patronatele si sindicatele. Noi am crezut ca se va ajunge la un moment dat la un echilibru, dar se pare ca nu… Atunci va trebui sa o transam cat mai repede, sa nu o lungim prea mult”, a spus oficialul.

Budai a vorbit, de asemenea, despre reducerea decalajelor de dezvoltare dintre statele membre ale Uniunii Europene pentru o convergenta economica reala.

“Vreau sa va asigur ca Romania crede foarte mult in valorile europene, in tot ceea ce inseamna Uniunea Europeana, per total, si ceea ce reprezinta pentru noi acest lucru. Este foarte important de spus ca eu cred ca noi am demonstrat prin ceea ce am facut la Presedintia Consiliului Uniunii Europene ca promovam foarte mult principiile Uniunii Europene si, mai mult decat atat, contribuim si la consolidarea lor.

Trebuie ca pe viitor sa ne consolidam si sa ne concentram cu totii pentru reducerea decalajelor de dezvoltare dintre statele membre pentru o convergenta economica reala. Toate statele trebuie sa acceada spre aceasta convergenta si sa avem un din ce in ce mai mic gap intre tarile estice si cele vestice”, a subliniat demnitarul.

Grupul “Lucratori’ al Comitetului Economic si Social European (CESE) organizeaza, marti, sedinta extraordinara cu tema “Drepturile lucratorilor si convergenta sociala: o Europa a valorilor comune’.

Comitetul Economic si Social European este o organizatie cu rol consultativ, instituit prin Tratatul de la Roma din anul 1957. Comitetul are 350 de membri din toate statele membre, care sunt numiti de Consiliul Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1