Bugetul de venituri si cheltuieli al judetului Maramures aprobat in sedinta Consiliului Judetean

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Consilierii judeteni s-au intalnit joi, 27 noiembrie, de la ora 12.00, in sedinta ordinara, pentru a supune dezbaterii plenului si pentru a aproba 20 de proiecte aflate pe borderoul ordinii de zi, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Maramures.

Primul proiect votat de alesii judeteni a fost cel privind aprobarea taxelor si tarifelor pentru anul 2018. S-a aprobat, apoi, rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al judetului pe anul 2017, dar si contributia Consiliului Judetean Maramures la diferite actiuni finantate din rezerva bugetara.

Consilierii judeteni au aprobat si defalcarea pe drumuri judetene si activitati a sumelor aprobate prin H.G. nr. 673/2017, acordarea licentelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, dar si actualizarea PT 2013 – 2019 prin suplimentarea numarului de curse din graficul de circulatie.

Un proiect extrem de important pentru care s-a aprobat cofinantarea este „Cross border Cooperation for Disaster Prevention and Management from the Carpathians to the Tisza – CoopCarTis”, – Cooperarea transfrontaliera pentru prevenirea si gestionarea dezastrelor de la Carpati la Tisa – CoopCarTis -, propus spre finantare in cadrul Programului de Cooperare transfrontaliera ENI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2014-2020.

In cadrul sedintei ordinare a lunii noiembrie, alesii judeteni au aprobat Statul de functii al Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare, Organigrama si Statul de functii la Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, Organigrama si Statul de functii la Scoala Populara de Arta „Liviu Borlan“ Baia Mare, Organigrama si Statul de functii la Ansamblul Folcloric National „Transilvania“, Organigrama si Statului de functii la Muzeul Judetean de Arta „Centrul Artistic Baia Mare“, dar si transformarea unor functii publice de executie vacante in Statul de functii al aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Maramures.

Alte proiecte au privit reorganizarea comisiei speciale pentru intocmirea si modificarea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al Judetului Maramures, dar si incetarea calitatii de membri in Autoritatea Teritoriala  de Ordine Publica, in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris“ Baia Mare sau in Consiliul de Administratie al Scolii Populare de Arta „Liviu Borlan“ Baia Mare a unor consilieri judeteni care fie au parasit Consiliul Judetean din motive diverse, fie au ajuns in executivul administratiei judetene (cazul vicepresedintelui George Moldovan).

S-a votat, apoi, modificarea si completarea unor comisii de specialiate ale Consiliului Judetean Maramures, desemnarea lui Cornel Varga ca membru in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica precum si desemnarea lui Gheorghe Grad si Gyongyike Bondi ca reprezentanti ai Consiliului Judetean Maramures in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris“ Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *