Bugetul de venituri si cheltuieli al judetului pe anul 2017 a fost majorat cu suma de 74.585 mii lei

Joi, 11 mai 2017, de la ora 12.00, 26 din cei 35 de consilieri judeteni s-au intrunit in sedinta extraordinara, pentru a vota doua proiecte aflate pe ordinea de zi, un al treilea proiect fiind retras la debutul sedintei. Alesii judeteni au aprobat, in unanimitate, majorarea bugetului de venituri si cheltuieli al judetului pe anul 2017 cu suma de 74.585 mii lei, prin aprobarea bugetului creditelor interne.

Totodata, s-a modificat denumirea din ”Lista obiectivelor de investitii” pentru obiectivul ”Sistemul de Management Integrat al Deseurilor in judetul Maramures”, noua denumire fiind ”Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor din Judetul Maramures”. De asemenea, pentru obiectivul cu noua denumire in ”Lista obiectivelor de investitii” s-a introdus o noua finantare, respectiv ”credite interne”, in valoare de 74.585 mii lei.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a declarat ca implementarea Sistemului de Management Integrat al Deseurilor reprezinta o solicitare obligatorie care trebuie sa fie realizata de catre fiecare judet din Romania.

”Suntem in etapa de precontractare a fazarii pe acest proiect extrem de important, iar o suma de 33 de milioane de euro a fost alocata Maramuresului, fapt pentru care ii multumesc, inca o data, directorului POIM, Catalin Gheran, vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, precum si ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

O parte din acesti bani au fost deja folositi din bugetul propriu al Consiliului Judetean, suma pe care urmeaza sa o reintregim. Totodata, o parte importanta din fondurile europene obtinute va fi depusa la finantator, in cel mai scurt timp. Am convingerea ca vom reusi, in timp util, sa oferim solutii de depozitare a deseurilor pentru fiecare locuitor al Maramuresului”, a precizat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Punctul doi pe ordinea de zi a facut referire la constituirea Comisiei de selectie a ofertelor culturale pentru finantare nerambursabila din bugetul propriu al judetului Maramures pe anul 2017. Consilierii judeteni au numit trei reprezentanti ai Consiliului judetean Maramures in Comisia de selectie a ofertelor culturale pentru pentru finantare nerambursabila, urmand ca aceasta comisie sa fie completata cu patru specialisti in domeniul cultural desemnati de ordonatorul principal de credite. Numele reprezentantilor din comisie nu a fost facut public deoarece, potrivit legii, acestia vor fi anuntati numai la finalul sesiunii de deschidere a ofertelor si de atribuire a finantarii pentru proiectele depuse.

Proiectul de hotarare privind achizitionarea serviciilor juridice de consultanta, asistenta si de reprezentare a Autoritatii Contractante Judetul Maramures si a Consiliului Judetean Maramures, in litigiul avand ca obiect revendicarea privind costuri suplimentare si daune cumulate, formulata de SC Kasdum GF S.R.L., in baza Contractului de proiectare si executie lucrari nr. 4988/10.06.2015, aferent proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Maramures” a fost retras de pe ordinea de zi, pana la urmatoarea sedinta, pentru a putea fi pregatit in detaliu.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1