Bugetul judetului Maramures va fi redus cu 30% in 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Anuntul a fost facut de seful administratiei judetene la ultima sedinta a Consiliului Judetean din acest an.

In acest context, pentru anul 2020, bugetului administratiei judetene este cu aproximativ 30% diminuat fata de 2019, ceea ce inseamna ca toate proiectele de investitii si programe trebuie gandite cu foarte mare atentie la stabilirea bugetului judetului pentru anul 2020. Seful administratiei judetene a subliniat ca nu doreste sa politizeze acest subiect, insa a anuntat ca va protesta public impotriva acestui mod de a acorda preferential banii, ”unde cei care au vor mai primi, iar cei de la care nu au se va lua”. Bugete diminuate vor avea si toate unitatile administrativ-teritoriale mici, cum ar fi comune si orase, iar cresterile se vor acorda doar marilor metropole.

Tot in cadrul acestei sedinte s-a dezbatut si votat rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru Aeroportul International Maramures, pe anul in curs, dar au fost stabilite si preturile medii ale produselor agricole, pentru anul fiscal 2020. Totodata, s-a votat si participarea Judetului Maramures la actiuni si evenimente din domeniul cooperarii si relatiilor internationale, in anul 2020.

Alesii au aprobat si participarea judetului la evenimentele nationale si internationale de promovare turistica, pentru anul 2020, dar si proiectele privind identificarea imobilelor constituite din terenurile adiacente unor tronsoane din DJ 187 si DJ 109 F. In cadrul sedintei s-a adoptat si alocarea unei sume din bugetul judetului, pentru finantarea programelor structurii sportive de performanta de prim esalon – Clubul de Sah al Municipiului Baia Mare – echipa de sah, dar si majorarea tarifului lunar pentru un agent de securitate din cadrul Serviciului Judetean de Paza Maramures.

De precizat ar mai fi faptul ca la ultima sedinta din acest an a participat si artistul Nicolae Sabau, cetatean de onoare al judetului Maramures, care la inceputul lunii decembrie 2019 a aniversat 90 de ani de viata si 70 de ani de activitate. Executivul Consiliului Judetean i-a oferit o diploma de recunostinta pentru intreaga sa activitate. Totodata, alesii judeteni si-au exprimat aprecierea cu privire la tot ce a insemnat Nicolae Sabau pentru judetul Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1