Bugetul Municipiului Baia Mare, aprobat de consilierii locali

Consiliul Local Baia Mare a aprobat luni, 3 februarie, bugetul pe anul 2014 al municipiului. Astfel, veniturile totale sunt de 322.322.000 lei, iar cheltuielile de 352.322.000 lei, diferenta de 30.000.000 lei reprezentand transa aferenta anului 2014 din creditul intern contractat.

Pentru prima oara in ultimele decenii, capitolul investitii va beneficia de o suma consistenta, adica aproximativ 17 milioane lei fata de 12 milioane alocate in 2013.

Consilierul local Calin Bota a cerut ca la urmatoarele rectificari bugetare pozitive, procentajul alocat investitiilor sa fie pastrat, motiv pentru care restul alesilor au dat un vot de principiu in acest sens.

Totodata, bugetul institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii se ridica la la suma de 39.711.000 lei  atat la venituri, cat si la cheltuieli.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

16 Comments

 1. ioan

  Aici un singur exemplu ar trebui URGENT DE URMAT IDENTIC CA SI LA primaria din PREDEAL PRIMARUL SI 12 CONSILIERI LOCALI anchetati penal,, pentru abuz in serviciu,, aceeasi problema si identica ar trebui sase faca si la primarul de BAIA MARE,, si majoritatea consilierilor locali, anchetati pentru abuz in serviciu si batatia de joc fata de banul public baimarean !!!!!!!!!!!

  Reply
  1. Omul Revolutionar

   Marea problema e ca ne si mint pe fata, ne ignora si isi bat joc de omul cinstit, sincer si corect.
   Cred ca 95% dintre angajatii din Primaria Baia Mare au incalcat legea, au luat mita, au mintit, au manipulat si au furat. Nu cred ca este vreun angajat care sa nu fi dus acasa macar un detergent sau un pix. Strop cu strop se face pic. Cine e corect si sincer in lucruri marunte e si in cele mari.

   Reply
 2. Omul Revolutionar

  A fost cineva care i-a lasat un comentariu la dom Primar pe fb prin care ii spunea ca e timpul ca sa nu se mai administreze prin metoda deficitului de buget. Consilierii au trecut la deficit doar datoria. Au scaldat-o oarecum. Problema e ca Primarul a sters comentariul si a blocat userul care i-a scris. Ca astazi sa apara consiliul local cu aceast proiect.
  Cetatenii care dau sfaturi bune nu vor fi niciodata invitati la dialog de catre primaria Baia Mare li se vor fura ideile si cam atat nimeni nu va intreba de ce si cum.
  Calificarea gestului primarului tine de atitudinea fiecaruia.

  Aici este o explicatie simpla pe intelesul tuturor ce inseamna deficitul de buget. http://adelinamaries.wordpress.com/2013/11/22/redresarea-economica-a-romaniei-dar-problema-e-ca-toate-tarile-capitaliste-sunt-admnistrate-prin-metoda-deficitului-de-buget/

  Reply
 3. the baimarean

  chereches,in calitate de ordonator de credite, a contractat un credit de 100 milioane ron , cel mai mare credit din istoria orasului.In conditiile in care avem un primar cercetat de DNA pentru luare de mita in forma continua si care si-a facut un obicei de a ne manipula si de a ne minti pe fatza consider imperios necesar de a se cere o detaliere a structurii veniturilor si cheltuielilor .Asta trebuie sa se intample cat mai curand ,inainte de a se termina banii de imprumut,fiindca de obicei cei care se distreaza pe banii altora obisnuiesc sa spele putina cand vine nota de plata.

  Reply
  1. Omul Revolutionar

   Pai si lingusitorii flamanzi de pe langa Chereches, cu aia ce facem? Slab primar, ca nu-i poate tine la distanta, de fapt de ce i-ar tine cand banii ii impart la comun, iti dau imi dai si platesc cetatenii de parca banii ar fi gratis. Si apoi vin aparatorii din staful primarului, si spun ca suntem nemultumiti ca macar atunci cand se face ceva ne trezim sa comentam.
   Problema nu e ca se face, stimate staf purtator de cuvant al primarului care e prea orgolios sa stea de vorba cu cetatenii corecti si integri, nu asta e problema ci ca aceste lucruri se fac extrem de scump si utilitate zero. Lucruri care se fac pe idei furate de la cetateni.
   Ce primar e ala care nu vede ca proiectul de la Turnul lui Stefan e plin de betoane. Chereches sterge de la el de pe facebook comentariile cetatenilor care spun ca acel proiect trebuia sa contina mai mult spatiu verde si vine a doua zi cu comunicat de presa la televiziunea prietena ca la cererea cetatenilor a schimbat proiectul si ca recomanda mai mult spatiu verde.
   Pai bine mai Primare, cum de stergi fix dovada cetatenilor, pana atunci tu nu ai vazut cat de varza era proiectul ala? Sau nu ai creier sa judeci si trebuie sa o faca tot cetatenii in locul tau, ori tu esti un fel de mascota in primarie si nu ai nici un cuvant de spus. Hai da-ti demisia daca functia de Primar e prea mult pentru tine.Nu-i musai sa avem primar ori consilieri prosti, functiile alea pot ramanea libere pana o sa gasim oameni corecti competenti pentru functiile in cauza

   Reply
 4. Mamaaaaaa....

  In urma cu citeva zile primarul a afirmat ca el manipuleaza pe toti consilierii care sunt niste P…., si nu am crezut dar cind am vazut bugetul votat de acestia nu-mi ramine decit sa spun bravo primare ai fraierit o TURMA de i…, incopetenti si s… ( adica consilierii municipali ). De aici incolo orasul poate fi salvat doar de DNA care trebuie sa le impuna tuturor consilierilor bani cheltuiti aiurea.
  In rest 90% din baimareni asteapta DNA-ul de la Cluj care poate nu va mai fi oprit la Dej in drum spre orasul nostru.

  Reply
 5. Petru

  Domnule , OM Revolutionar, dumneata chiar crezi ca primarul mai are creier???? Creierul i a fost acoperit de bancnote! Ce mai astepti de la acest individ? Putregai?

  Reply
 6. ioan

  Da dragi baimareni iata azi s-a dat publicitatii : 2314 administratii locale si judetene prinse cu mata-n sac de catre CURTEA DE CONTURI DE ZONE UNDE SUNT ACESTEA,, aici precizam ca la BAIA MARE sunt ceva nereguli mici constattate de CURTEA DE CONTURI BAIA MARE ( ca fiind una din cele mai slabe din tara si pe nudeva si corupte) fara sa csoata in evidenta dupa control unde sunt BANII PUBLICI AI BAIMARENILOR ,, CE ABUZURI A FACU PRIMARUL SI MAI ALES SUSTINUT DE NESTE CONSILIERI LOCALI in faza de putrefactie totala, supusi primarului… ca sa nu mai povestim de acea directie economica a primariei unde se fac cele mai multe ilegalitati banoase si jocuri cu banii publici meseriase care de 15 anii manipuleaza si fac ce doresc noroc ca s-a pensionat brad rodica ,, dar se pare ca urmasa cu calificativ fffbine,, n-are treaba cu tot ce se fura in primaria BAIA MARE la mai mare baieti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 7. maia

  Am auzit ca celebra usa rotativa de la intrarea in Primarie ar fi costat in jur de 5 MILIARDE lei vechi !
  O fi adevarat ???!

  Reply
  1. the baimarean

   nu are cum sa fi costat 5 miliarde vechi .intreaga lucrare a costat in jur de 120000.da poti sa stii?cereches e capabil sa faca un buget separat pentru usa .interesant totusi
   ca ai adus vorba de asta.am auzit si eu ceva asemanator.

   Reply
    1. the baimarean

     corect.mai precis 126.000 euro. 5 miliarde vechi sunt cam 111.000 euro .deci usha ar fi cam cat toata lucrarea.nu pushca.da f probabil cereches s- a ales cu groshtiorul din targul asta.nu se poate altfel.bugetar milioanar din bugetari milionari.o ai in sange.

     Reply
     1. steko

      Nu doream sa-ti atrag atentia,doar ca zilele trecute am avut o,,discutie”despre valoarea,,investitiei”.Imi aduc aminte ca ni s-au parut deosebit de multi banii cheltuiti intr-o reparatie si aducerea la limita bunului simt al holului primariei.Dar fii tu linistit,si eu cind gindesc,,bugetar”imi vine in minte un paduche,bine,nu cind vorbim de cei ce-si fac treaba,ci cind ma gindesc la cei ce ,,baga”mina in groshtior…dar ce sa-i faci,asta cred ca e deformatie profesionala..asta cu bagatul miinii…

 8. votant

  ” ONORABILI consilieri ” ca om care votez si contribui la bugetul local cu sume proprii doresc si EU sa votati impartirea bugetului local dupa cum urmeaza:
  – 30 % din venituri sa meraga la sport (desigur 89% din acesta la hcm, prieteni stiu de ce);
  – 40 % din buget sa mearga la investitii ( din care circa 89 % la sport si sa se distribuie ca mai sus );
  – 10 % din buget sa meraga la spectacolele baimarene din ciclul – lunile municipiului Baia Mare – ;
  – 10 % din buget sa fie la dispozitia primarului ( noi stim de ce si el stie la ce …. );
  – 10 % din buget sa fie la dispozitia consilierilor ( pentru deplasari, chermeze , etc.)

  Va multumesc ” dragi nostri consilieri ” si va astept la VOT !!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1