Bugetul pe 2019, un buget al minciunii si impingerii Romaniei in criza

PNL

Parlamentarii asteapta intrarea in plen a proiectului de buget pentru anul 2019. Redactat cu o intarzire de 3 luni, documentul este fundamentat pe un produs intern brut de 1.022.500 milioane lei, o tinta de crestere economica de 5,5%, o rata a inflatiei de 2,8%, un curs al euro de 4,67 de lei si un deficit bugetar pe cash estimat la 2,55% din PIB.

Deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, are rezerve in ceea ce priveste coerenta si sustenabilitatea cifrelor cuprinse in proiectul de buget si a scopului in care el a fost construit.

„Este un buget pentru Romania? Nu! Este un buget pentru baronii PSD. O spun, indirect, toti primarii. Administratiile locale vor pierde bani prin transferul unor cheltuieli care in acest moment cad in sarcina Guvernului. Pe de alta parte, la nivelul Consiliilor Judetene, acolo unde conduc baronii PSD, precum si la nivelul Secretariatului General al Guvernului, sunt alocate sume suplimentare cu care vor putea constrange politic si controla autoritatile locale. Vorbim despre un santaj la primarii care devin neascultatori. Politica din partid pentru mentinerea lui Dragnea in functie este transferata, pentru supravietuirea electorala, in administratie”.

Durus face referire si la cifrele din buget, considerate aiuristice. Fundamentarea bugetului pe o crestere economica de 5,5% pare o utopie pentru starea actuala a economiei. Pornind de la datele de prognoza ale INS din 2018, se observa o scadere constanta a previziunii de crestere economica: 6,1% in aprilie, 5,5% in iulie, 4,5% in noiembrie. Vorbim de un trend descendent pe 2018, care s-a amplificat pe final de an. In aceste conditii, o crestere de 5,5% in 2019 este neverosimila.

Parcursul economiei romanesti trebuie privit si in contextul trendului european, unde Italia a intrat in recesiune, iar alte trei mari puteri sunt pe cale sa inregistreze contaperformante similare. „Daca nu tii cont de aceste aspecte si angajezi cheltuieli pe previziuni nefundamentate, arunci tara in haos. Este ceea ce s-a intamplat in 2009 cu Tariceanu prim-ministru, sustinut de PSD. Episodul se repeta, cu aceiasi oameni”, a remarcat deputatul USR, Vlad Durus.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1