Bugetul pentru 2015 va fi trimis in Parlament dupa ce va fi discutat cu FMI si CE

Bugetul pentru 2015 va fi trimis in Parlament dupa ce va fi agreat de reprezentantii Comisiei Europeana (CE) si ai Fondului Monetar International (FMI), a declarat vineri, la Cacica, in judetul Suceava, premierul Victor Ponta, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, o delegatie a organismelor financiare internationale va efectua o misiune la Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie.

‘Conform obligatiilor pe care Romania le are prin acordurile cu CE si FMI, inclusiv rectificarile de buget, dar mai ales bugetul pentru noul an se trimit in Parlament dupa ce sunt agreate in aceste discutii. La sfarsitul lunii noiembrie este misiunea oficiala a FMI, CE si Banca Mondiala. Noi avem pregatite toate datele si in momentul in care avem toate acordurile stabilite putem sa il trimitem in Parlament’, a afirmat Ponta.

Premierul a subliniat ca in discutiile cu reprezentantii FMI si CE va fi abordata si tema excedentului bugetar al Romaniei. Potrivit acestuia, Romania a avut, la 31 octombrie 2014, un excedent bugetar de 600 de milioane de lei, in conditiile in care veniturile bugetare au fost de 176 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost de 175,4 miliarde de lei.

Ponta a afirmat ca intarzierea prezentarii noului buget este determinata si ‘de un motiv politic’, de a fi insusit de noul Guvern. ‘Daca voi fi ales presedinte al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu va fi prim-ministru si atunci trebuie ca noul buget, discutat cu FMI, CE si BM, sa fie insusit de viitorul guvern, care il va pune in executare’, a mai adaugat premierul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1