Bugetul propriu al judetului Maramures a fost adoptat in sedinta extraordinara de plenul CJ

Marti, 4 aprilie 2017, alesii judeteni s-au intalnit intr-o sedinta extraordinara, de la ora 13.00, pentru a aproba bugetul propriu al Consiliului Judetean Maramures, dar si alte sase proiecte aflate pe ordinea de zi. Primul proiect supus votului plenului a fost aprobarea cotizatiilor Consiliului Judetean Maramures pentru GAL-urile din judet, respectiv Asociatia Grup de Actiune Locala Maramures Vest, Asociatia Microregionala Mara – Natur, Asociatia Grupul de Actiune Locala Valea Izei – Moisei si Asociatia Grupul de Actiune Locala Mara – Gutai, in anul 2017.

Potrivit declaratiilor facute de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, fiecare dintre cele patru GAL-uri va primi cate 50.000 de lei, bani necesari pentru functionarea acestor entitati pana la accesarea de fonduri europene prin proiectele pe care urmeaza sa fie depuse.

”Asa cum am discutat cu reprezentantii tuturor GAL-urilor in intalnirile pe care le-am avut de-a lungul timpului, am decis sa intram ca membri-asociati in fiecare dintre aceste asociatii. Toate GAL-urile au intampinat diverse probleme in trecut, fiind nevoie de o perioada de timp pana depun proiecte si obtin bani din finantari europene. Aceasta cotizatie a fost sustinuta si de catre Comisia de Buget Finante”, a aratat seful administratiei judetene.

Bugetul propriu al judetului Maramures pentru anul 2017, aprobat in sedinta extraordinara, este de aproximativ 400 de milioane de lei, din care in jur de 233 de milioane sunt necesari pentru functionare, iar 168 de milioane de lei vor fi directionati pentru dezvoltare.

Presedintele CJ Maramures a aratat ca, pentru a stabili bugetul cu transparenta, alaturi de Comisia de Buget-finante a Consiliului Judetean si Comisia de cultura, au fost purtate discutii cu toate institutiile din subordinea CJ Maramures. In prezent sunt asigurate cheltuielile de functionare, bunuri si servicii si salarizare, iar o suma a fost directionata, in fiecare caz in parte, pentru interventii urgente si dezvoltare.

In fondul de rezerva bugetara au fost alocati 1,5 milioane de lei, din care conducerea executiva a CJ poate dispune, prin dispozitia presedintelui, doar de 100 mii lei. Explicatia oferita de presedintele Consiliului Judetean a fost aceea ca trebuie sa existe o si mai mare transparenta in alocarea fondurilor, iar banii care se vor acorda pe parcursul anului in diverse situatii sa fie dati prin votul plenului.

Daca la capitolul sport bugetul a fost mentinut la nivelul anului trecut, la cultura acesta a crescut cu jumatate, respectiv 1,5 milioane de lei, fata de 1 milion de lei acordat in cursul anului 2016. Bani s-au alocat si pentru alte servicii publice generale, aparare, ordine publica si siguranta nationala, invatamant, sanatate, cultura, recreere si religie, asigurari si asistenta sociala, locuinte, servicii si dezvoltare publica, protectia mediului, transporturi etc.

Tot in sedinta extraordinara a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2017 al R.A. ”Aeroportul International” Baia Mare. Pentru realizarea proiectului ”Reabilitare Drumul Nordului”, alesii judeteni au votat pentru declansarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privata aflate pe teritoriul unitatilor administrativ-teritoriale Oarta de Jos, Basesti, Arinis, Salsig, Gardani, Farcasa, Ardusat, Satulung, Somcuta Mare, Remetea Chioarului, Coas, Copalnic Manastur si Sisesti, aflate pe acest tronson.

Ultimele doua proiecte aprobate in sedinta extraordinara din 4 aprilie 2017 au fost de modificare a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investitie ”Reabilitarea drumului judetean DJ 109F, limita judet Salaj – Targu Lapus (DN 18B) – Damacuseni – Rogoz (DJ 171)” FAZA SF si de aprobare a participarii Consiliului Judetean Maramures la cofinantarea acestui obiectiv.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1