Bulgaria, cea mai importanta destinatie pentru turistii din Romania si Rusia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bulgaria este o destinatie turistica atractiva si este bine pozitionata in regiune, arata rezultatele unui studiu realizat de Gallup International pe cinci piete importante pentru sectorul bulgar al turismului: Germania, Marea Britanie, Rusia, Romania si Serbia, informeaza agentia de presa Focus, transmite AGERPRES.

Bulgaria este cea mai importanta destinatie pentru turistii din Romania (71%) si Rusia (66%), dar este apreciata si de cei din Germania, Marea Britanie si Serbia.

Aproximativ 57% dintre adultii care au raspuns la acest studiu au declarat ca Bulgaria este o destinatie turistica atractiva.

Comparativ cu alte tari din regiune, Bulgaria este foarte aproape de tari cu traditie in sectorul turismului: Croatia (vazuta de 62% din respondenti ca atractiva) si Turcia (63%).

In regiune, cea mai importanta destinatie turistica ramane Grecia (81%), in timp ce Romania si Serbia, cu 46% si, respectiv, 43%, sunt mult in urma Turciei, Croatiei si Bulgariei.

In medie, Bulgaria a fost vizitata de aproximativ 22% dintre respondentii din Germania, Marea Britanie, Rusia, Romania si Serbia, cel mai mult de catre romani (47% din adultii care au raspuns la acest studiu, sau aproape 10 milioane de persoane).

Rusii, romanii si britanicii s-au declarat cei mai incantati de vizitele lor in Bulgaria.

Conform Gallup International, sectorul bulgar al turismului ar trebui sa investeasca in reclama si marketing pentru a-si dezvolta potentialul.

Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, a declarat recent: “Speram sa avem sase milioane de turisti straini in aceasta vara, in perioada iunie-septembrie. Anul trecut am avut 5,3 milioane de vizitatori straini. Tendinta este pozitiva si solida”.

Autoritatile de la Sofia vor sa atraga zece milioane de turisti straini, un obiectiv pe deplin realizabil, sustine ministrul Turismului.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2