Bulgaria, ingrijorata de scaderea cu peste 50% a numarului de turisti romani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

bulgaria litoralNumarul turistilor romani care au vizitat Bulgaria a scazut cu peste 50%, ceea ce inseamna ca mai mult de 110.000 de romani au fost in tranzit in loc sa-si petreaca vacanta in aceasta tara, a afirmat Bayko Baykov, presedintele Asociatiei bulgare a touroperatorilor, intr-un interviu acordat agentiei FOCUS News citata de Agerpres.

‘Exista un declin semnificativ al numarului de turisti din UE, de aproximativ 300.000, vedem o stabilizare a pietei in Germania, ceea ce este un indicator relativ bun dar din pacate este singurul pozitiv’, a afirmat oficialul bulgar.

Acesta avertizeaza ca exista scaderi semnificative ale numarului de turisti din Grecia (50%), Spania (12%), Italia (peste 35%), Olanda (peste 40%), Franta (50%) si Serbia (aproape 60%).

‘Este intr-adevar un declin semnificativ, fiind insotit de reducerea preturilor pachetelor turistice, ceea ce va scadea veniturile din turism anul viitor’, a avertizat Baykov.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, in ultimii ani numarul turistilor romani in Bulgaria a ajuns la un milion pe an, in timp ce numarul bulgarilor care au vizitat Romania este de aproximativ 300.000 pe an.

In cursul sedintei Curtii Supreme, care a durat opt ore, s-a aratat ca decretul a fost propus guvernului de catre armata si serviciile de informatii, potrivit unuia dintre opozantii masurii in cauza, Ruslan Leviev.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *