Bulgaria: Numarul turistilor straini va depasi populatia tarii in 2016

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bulgaria-litoralBulgaria se asteapta ca in acest an numarul de turisti straini sa depaseasca populatia tarii, a declarat marti ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, intr-un discurs rostit la Congresul international al civilizatiilor mondiale si al turismului modern, ce se desfasoara la Sofia, transmit FOCUS News si Novinite, informeaza AGERPRES.

“Sectorul turistic din Bulgaria inregistreaza o evolutie fara precedent in acest an. In perioada ianuarie-octombrie 2016 numarul turistilor straini a ajuns la un nivel record. Vorbim de aproape 7,5 milioane de persoane. Ne asteptam ca pana la sfarsitul anului sa avem peste opt milioane de vizitatori straini si, prin urmare, 2016 va fi primul an in care vom avea mai multi turisti care vin in Bulgaria decat populatia tarii”, a afirmat Nikolina Angelkova.

De asemenea, oficialul a anuntat ca veniturile din turism au urcat cu 14,7% in perioada ianuarie-octombrie 2016, depasind 5,5 miliarde de leva.

La Congres a participat si secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, in ultimii ani, numarul turistilor romani in Bulgaria a ajuns la un milion pe an, in timp ce numarul bulgarilor care au vizitat Romania este de aproximativ 300.000 pe an.

Potrivit datelor oficiale, la sfarsitul anului trecut Bulgaria avea o populatie de 7,15 milioane de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2