Bulgaria: Regele cocainei poate fi extradat in Romania

Reclame home 1
Reclame home 1

Tribunalul din Sofia a aprobat marti extradarea in Romania a lui Evelin Banev ‘Brendo’, supranumit ‘regele cocainei’, pentru a fi judecat pentru trafic de droguri. Decizia tribunalului poate fi atacata prin recurs in termen de sapte zile, transmite Agerpres.

Aceasta este cea de-a doua solicitare de extradare din partea Romaniei dupa ce, in iunie 2013, tribunalul bulgar a suspendat procedura pe motiv ca Banev se afla in imposibilitatea de a participa la audieri. De asemenea, instanta a argumentat ca autoritatile romane nu au raspuns la intrebarile cu privire la cheltuielile de judecata si a modului in care Banev ar fi urmat sa fie transportat in Romania.

In iulie 2013, Banev a fost condamnat in Italia la 20 ani de inchisoare pentru rolul sau in traficul de cocaina din America de Sud catre Italia. Conform justitiei italiene, Banev si complicii sai sunt vinovati pentru introducerea ilegala a sase tone de cocaina in Italia intre 2006 si 2008.

Anterior, Banev fusese condamnat in Bulgaria la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru spalare de bani.

In februarie 2013, si Romania a emis un mandat european de arestare pe numele lui in cadrul unei anchete impotriva unei retele de trafic de droguri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2