Bulgaria, Romania, Polonia si Ungaria, cele mai scazute preturi la bunuri de consum si servicii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

baniDanemarca a inregistrat, in 2014, cele mai mari preturi din Uniunea Europeana la bunuri de consum si servicii (138% din media in UE28), cele mai scazute preturi fiind inregistrate in Bulgaria (48% din media UE), Romania (54% din media UE), Polonia (56% din media UE) si Ungaria (57% din media UE), conform datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), transmite Agerpres.

Pe categorii, in cazul produselor alimentare si bauturilor non-alcoolice, cele mai scazute preturi au fost inregistrate anul trecut in Polonia (61% din media UE), Romania (68%), Bulgaria (70% din media UE) si Ungaria (76% din media UE), la polul opus situandu-se Danemarca (139%).

Bulgaria (58% din media UE), Ungaria (65% din media UE), Romania (72% din media UE) si Polonia (74% din media UE) au cele mai mici preturi si la bauturi alcoolice si tutun din UE, cel mai ridicat fiind consemnat in Irlanda (170%) si Marea Britanie (165%). Eurostat precizeaza ca aceasta variatie mare de preturi este cauzata in principal diferentelor in taxarea acestor produse in randul statelor membre.

Variatii mici de pret se inregistreaza in cazul articolelor de imbracaminte, cele mai ieftine fiind inregistrate in Ungaria (70% din media UE), Bulgaria (79% din media UE), Polonia (84% din media UE) si Romania (86%), iar cele mai scumpe in Suedia (121%).

Echipamentele electronice sunt o alta categorie de produse la care se inregistreaza variatii mici de pret in randul statelor membre, de la 85% din medie in cazul Cehiei si Poloniei la 116% in Malta. In Romania, preturile sunt aproape de media din UE (107%).

La restaurante si hoteluri, variatiile de pret sunt semnificative, de la 46% din media in UE in Bulgaria, 51% in Ungaria si 52% in Romania pana la 147% din media in UE in Danemarca.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2