Bulgaria se asteapta in 2017 la o crestere cu 11% a numarului de turisti din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile bulgare se asteapta la o crestere de 10-11% a numarului de turisti romani in acest an, in conditiile in care Romania a devenit principala sursa pentru turistii straini care ajung in Bulgaria, a declarat miercuri ministrul bulgar al Turismului, Stela Baltova, intr-un interviu acordat Radio FOCUS, informeaza AGERPRES.

Potrivit oficialului bulgar, in ultimii zece ani Romania a facut schimb cu Germania cu privire la sosirile de turisti. In plus, piata din Romania este o piata vecina deosebit de interesanta.

“Pe langa contactele ‘Business-to-business’ ar trebui sa existe si contacte cu consumatorul final. Relatiile ‘Business-to-business’ sunt importante, in special pentru ca putem oferi oportunitati pentru turismul pe termen scurt in Bulgaria. Durata medie a unui sejur turistic in Bulgaria este de 2,4-2,5 zile, iar calatoriile pe termen scurt sunt o optiune buna de dezvoltare pentru Bulgaria”, a declarat Stela Baltova.

Ministrul bulgar al Turismului a mai spus ca romanii vin in Bulgaria nu doar pentru sejururi la mare. “Vin cu intentia de a calatori in Bulgaria si, tinand cont de acest lucru, vom organiza la Bucuresti un forum in data de 30 aprilie la care asteptam ca peste 100 de reprezentati din sectorul turismului din cele doua tari sa se intalneasca”, a mai spus Stela Baltova. Potrivit acesteia, crearea unor proiecte turistice intre tarile din Balcani ar fi benefica nu doar pentru Bulgaria si Romania, dar si pentru tarile vecine Grecia, Macedonia si Serbia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2