Bulgaria se asteapta la o scadere de 5% a numarului de turisti rusi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bulgaria se confrunta cu un declin de 5% al rezervarilor pentru turistii rusi, comparativ cu anul trecut, a afirmat marti ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, inaintea inceperii unei reuniuni dedicate sectorului, transmite Novinite, informeaza AGERPRES.

“Aceasta nu este cifra finala – si cred ca vom avea o scadere de 3-4%, maxim 5%. Situatia este dinamica, iar Rusia a asigurat autoritatile de la Sofia ca Bulgaria ramane in topul primelor cinci destinatii de vacanta preferate de turistii rusi”, a explicat Angelkova.

O influenta majora asupra alegerii Bulgariei ca destinatie de vacanta o reprezinta pretul oferit, iar din acest punct de vedere Turcia este un concurent, a adaugat oficialul.

De asemenea, Angelkova a readus in discutie problema deficitului de personal, anuntand ca in aceasta vara vor fi adusi in industria turismului angajati din Ucraina, Moldova, Belarus si cativa din Asia. In 2017, numarul angajatilor sezonieri a ajuns la 3.200 si anul acesta ar urma sa se situeze la 5.000 – 5.400, a declarat ministrul bulgar al Turismului.

Recent, Nikolina Angelkova a afirmat: “Speram sa avem sase milioane de turisti straini in aceasta vara, in perioada iunie-septembrie. Anul trecut am avut 5,3 milioane de vizitatori straini. Tendinta este pozitiva si solida”.

Autoritatile de la Sofia vor sa atraga zece milioane de turisti straini, un obiectiv pe deplin realizabil, sustine ministrul Turismului.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2