Bulgaria si Romania, cel mai semnificativ declin al vanzarilor auto din Europa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inmatricularile de autoturisme noi in Europa (UE plus Marea Britanie si tarile EFTA) au scazut cu 7,2% in februarie, a anuntat miercuri Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile, in timp ce Bulgaria si Romania au raportat cel mai semnificativ declin, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie si tarile din Asociatia Europeana a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Luna trecuta, au fost livrate in Europa aproximativ 1,07 milioane de vehicule, fata de 1,15 milioane de unitati in perioada similara din 2019. Cea mai mare scadere a fost raportata in Bulgaria (minus 29,2%) si Romania (minus 26,8%).

Marile piete auto europene au inregistrat scaderi in februarie, de la -10,8% in Germania, la -8,8% in Italia, -6% in Spania si -2,7% in Franta.

Conform ACEA, declinul pietei auto europene a fost determinat de schimbarile legislative majore anuntate de unele state din UE, de inrautatirea conditiilor economice si a incertitudinii in randul consumatorilor.

Inmatricularile de autoturisme noi in Europa au scazut in primele doua luni din acest an cu 7,3%, fiind livrate aproximativ 2,20 milioane de vehicule, fata de 2,37 milioane de unitati in perioada similara din 2019. Cel mai semnificativ declin a fost raportat in Romania (-18,1%) si Bulgaria (-16,2%).

Marile piete auto europene au inregistrat scaderi in perioada ianuarie-februarie 2020, de la -9% in Germania, la -77,8% in Franta, -7,3% in Italia, si -6,8% in Spania.

Vanzarile de autoturisme noi in Europa au urcat cu 1,2% in 2019, cea mai dinamica piata auto fiind cea din Lituania, unde inmatricularile de autoturisme noi au inregistrat un avans de 43,2% in ritm anual, urmata de piata din Romania, care a raportat o expansiune de 23,4%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2